13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Policija: Imejte osebe, ki so prišle k vam nenapovedano, ves čas pod nadzorom!

V preteklih 24-urah je Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana prejel 210 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 55 dogodkov, s področja javnega reda in miru 63 dogodkov in s področja prometne varnosti 67 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali  drzno tatvino, 15 tatvin, 6 vlomov in 1 poškodovanje tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo,  6 prometnih  nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in prometno nesrečo v kateri je motorist utrpel hude poškodbe.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 24 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Številni  vlomi

V preteklih 24-urah so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o 6 vlomih, od tega je v 2 primerih ostalo pri poskusu;

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, na Centru pa v kolesarnico, v obeh primerih je bilo odtujeno kolo.

V Grosupljem so neznanci vlomili  v stanovanjsko hišo ter povzročili za nekaj deset evrov škode.

Na Škofljici je bilo vlomljeno v specializirano prodajalno, odtujeno je bilo nekaj sto evrov gotovine.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj zvečer obveščeni o izvršeni drzni tatvini iz stanovanjske hiše v Sinji gorici (Vrhnika).

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je bila tatvina izvršena dan prej, to je 29. 8. 2018 okoli 12. ure.

Do hiše se je z vozlom pripeljal moški, ter zmotil oškodovanko s tem, da pregleduje napeljavo za televizijo in jo odpeljal za hišo. V tem času je/so drugi storilec/storilci pregledali hišo in odtujili nakit. Lastnica je bila z dejanjem oškodovana za okoli 3000 evrov.

Opozorilo pred nenapovedanimi obiski

Občanom svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno  naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«.

V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., svetujemo da vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog ipd. Ob tem pa naj bodo tudi pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami

26-letnik je 30. 8. 2018 okoli 16.40 ure   vozil lastno motorno kolo znamke Yamaha po avtomobilski cesti A2 pri Ljubljani iz smeri predora Šentvid proti Podutiku ter dohitel osebni avtomobil znamke Audi A6, kateri  je pred njim vozil po zaviralnem pasu, ki vodi z avtoceste A2 na krak A.

Ker pa  hitrost in način vožnje 26-letnik  ni prilagodil prometnim razmeram in svojim  vozniškim sposobnostim tako, da bi vozilo ves čas vožnje obvladoval oziroma, da bi ga lahko ustavil pred oviro, ki jo, glede na okoliščine lahko pričakuje je kljub  zaviranju  tako s sprednjo levo stranjo motornega kolesa trčil v zadnji desni vogal osebnega avtomobila Audi A6, 41-letnega državljana Nemčije.

V nesreči je motorist utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana.  

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine