22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Policija bo v prihodnjih dneh poostrila nadzor nad vozniki skuterjev

Policija v zadnjih nekaj let ugotavlja, da je veliko kršitev skuteristov, predvsem na Obali. Kljub opozorilom in poostrenim nadzorom se te kršitve ne prenehajo. Največ zaznanih kršitev je v mestu Koper.

Prav zato je policija na območju Policijske uprave Koper pričela z rednimi nadzori, s pomočjo katerih bo kaznovala tiste, ki kršijo cestno-prometne predpise.

V preteklem vikendu so tako policisti poostreno nadzirali promet. Poudarek nadzora je bil na: izločanju predelanih mopedov, kaznovanju voznikov brez vozniških dovoljenj in tistih, ki vozijo pod vplivom alkohola.

Odredili so 8 izrednih tehničnih pregledov za mopede, za katere je obstajal sum da so predelani. Na tehničnem pregledu je bilo ugotovljeno, da so vsi predelani in presegajo dovoljeno hitrost. Vsi mopedi so bili kršiteljem zaseženi, zoper njih pa bo uveden postopek na sodišču za prekrške. V dveh primerih so policisti izsledili voznika mopeda, ki sta vozila po zadnjem kolesu in bo zoper oba uveden postopek na sodišču za prekrške, saj sta bila mladoletna. Policisti so v času nadzora zasegli tudi 5 osebnih vozil voznikom, ki ne posedujejo veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega je bilo odrejenih 50 alkotestov, od tega so bili 4 pozitivni. Policisti so ugotovili še 9 drugih kršitev in kršiteljem izrekli globe.

S takšnimi nadzori bodo redno nadaljevali. Opozarjajo vse skuteriste, naj ne kršijo prometnih pravil, naj uporabljajo tehnično brezhibne mopede in nosijo čelade.

Vse občane pa prosijo, da konkretne kršitve (in znane kršitelje) čim prej sporočite na telefonsko številko 113.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine