11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Poletni SOS: Pred odhodom na dopust priporočena vključitev SMS obveščanja o uporabi bančne kartice

Na dopustu je zelo pomembno poskrbeti tudi za varnost bančnih kartih. Banke svojim uporabnikom svetujejo, naj si pred odhodom na dopust vklopijo SMS obveščanje o uporabi kartice, priporočajo tudi zavarovanje za primer izgube ali kraje kartice, poroča Sta.

Banke uporabnikom bančnih in kreditnih kartic svetujejo, naj vsaj dva tedna pred načrtovanim potovanjem preverijo, katere kartice so uporabne v krajih, kamor potujejo. Poleg tega naj vsaj teden dni pred potovanjem spremenijo limit na kartici, v primeru, da bi na potovanju potrebovali več denarja, kot jim omogoča trenutni limit.

Vsaj tri dni pred potovanjem naj uporabniki vklopijo tudi SMS obveščanje za vsako bančno kartico, ki jo bodo vzeli s seboj. Uporabnikom bančnih kartic tudi svetujejo, naj si pred odhodom na potovanjem shranijo telefonsko številko kontaktnega centra za preklic kartic. V primeru izgube ali kraje bodo namreč s klicem na center kartico lahko blokirali in preprečili večjo škodo.

Prednost dodatnega zavarovanja bančne kartice pa je, da v primeru izgube ali kraje kartice zavarovalnica komitentu pokrije nastale stroške. Vsako izgubo ali krajo kartice je sicer treba prijaviti tudi policiji, ne glede na to, v kateri državi se imetnik kartice nahaja, in nato shraniti policijski zapisnik. Tega mora komitent predložiti pri uveljavljanju morebitnega zavarovanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine