14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Pogumni policist Branko Zupanc v Brežicah rešil soseda iz gorečega stanovanja

Policist novomeške policijske uprave je v petek dopoldne v domačem bloku v Brežicah rešil soseda, v stanovanju katerega je izbruhnil požar. Novico o nesebičnemu junaštvu njihovega kolega so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto, kjer poudarjajo, da je varovanje življenja poslanstvo vseh policistov.

 

Policist postaje mejne policije Dobova Branko Zupanc, ki je tudi prostovoljni gasilec, je v petek dopoldne, ko ni bil v službi, priskočil na pomoč sosedu, v stanovanju katerega je izbruhnil požar. S silo telesa je razbil zaklenjena vrata stanovanja in se skušal splaziti v že močno zadimljeno stanovanje, v smeri, od kjer je slišal stokanje.

Zaradi dima mu ni uspelo priti do moškega, ki je obležal na gorečem kavču, zato je odhitel na hodnik bloka, vzel gasilni aparat in z njim razbil okno stanovanja. Pričel je gasiti in pozival soseda, naj se skuša približati oknu.

Kot so opisali na PU Novo mesto, se je moškemu uspelo dvigniti, policist pa ga je nagnil skozi okno, da je lahko zadihal. Tedaj so na pomoč prispeli policisti in brežiški prostovoljni gasilci.

Reševalci so hudo opečenega moškega odpeljali v bolnišnico in po podatkih policije je njegovo zdravstveno stanje stabilno. Zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida je zdravniško pomoč potreboval tudi hrabri policist, ki pa je že v domači oskrbi, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine