8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Pogrešanega 75-letnega Italijana iščejo že deveti dan

 Na območju Vojskega že deveti dan zapored nadaljujejo obsežno iskanje pogrešanega 75-letnega italijanskega državljana, ki kljub številnim izvedenim aktivnostim policistov in več iskalnim akcijam še ni bil najden, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

 

Minulo sredo, 11. septembra, se je 75-letnik skupaj z dvema prijateljema odpravil v gozd blizu Vojskega, nato pa so se v gozdu razkropili. Pozneje je Italijan po telefonu poklical prijatelja in mu dejal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval ter da ne more hoditi. Prav tako naj bi izgubil orientacijo.

Policisti so v preteklih dneh izvedli številne aktivnosti, s katerimi so skušali pridobiti čim več koristnih informacij, da bi pogrešanega našli. Znova so opravili pogovor z enim od prijateljev, ki je bil z njim, določene informacije pa so policisti prejeli tudi od njegovih sorodnikov.

Pogrešani 75-letnik je namreč v preteklih letih zelo pogosto gobaril na območju krajev Log, Ajnšk in Štrangel. Na tem območju so policisti policijske postaje Idrija v torek skupaj z vodniki službenih psov izvedli podroben pregled terena. Zahtevnejša območja so ponovno pregledali tudi policisti gorske policijske enote.

Policija še vedno naproša vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, da o tem obvestijo policiste policijske postaje Idrija ali katero koli drugo policijsko postajo, pokličejo na interventno številko 113, anonimni telefon policije 080 1200 ali pišejo na elektronsko pošto [email protected]

Zadnje novice

Sorodne vsebine