4.1 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Podjetnik ogoljufal Zavod za zaposlovanje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 interventnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj.

 

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Novomeški kriminalisti so po zaključenem predkazenskem postopku na Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj goljufij zoper 46-letnega osumljenca. Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec   (odgovorna   oseba   gospodarske družbe in odgovorna oseba samostojnega podjetnika) v letih 2010 in 2011 odgovorne osebe na Zavodu RS za zaposlovanje z dajanjem lažnih podatkov preslepil, da so bila družbi in podjetju   na podlagi zahtevkov izplačana delna povračila nadomestila plač za zaposlene, napotene na čakanje. Osumljenec je za nekatere zaposlene

lažno prikazoval, da so bili na čakanju na delo, saj je bilo ugotovljeno,

da so nekateri delavci, ki so bili napoteni na čakanje na delo, dejansko opravljali delo in za te delavce niso bili upravičeni do povračila. Na ta način je družba in samostojni podjetnik s strani omenjenega zavoda neupravičeno pridobil sredstva v višini skoraj 41.000 evrov.

V Črnomlju je v dopoldanskih urah neznanec izkoristil odsotnost lastnikov in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnika oškodoval za 300 evrov.

V noči na 11. 4. je v Trebnjem nekdo vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah naj bi odtujil motorne žage, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine