30.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Pod vplivom drog trčila v delovno zaporo na hitri cesti

V  soboto nekaj po 8. uri so bili ljubljanski policisti obveščeni o prometni nesreči v delovni zapori  na severni ljubljanski obvoznici iz smeri Tomačevega proti Celovški cesti. 

 

Ugotovljeno  je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno  hitrostjo  izgubila  nadzor  nad vozilom, zato jo je pričelo zanašati  po  vozišču.  Pri  tem je zapeljala proti levemu prometnemu pasu, kjer  je  zapora  in  trčila v dve tovorni in eno osebno vozilo, ki so bila parkirana  znotraj  zapore.  Voznica  se  je  pri  tem  lažje  poškodovala.

Policisti  so ji odredili preizkus z alkotestom, ki je bil negativen, je pa pozitiven   rezultat   pokazal   hitri  test  za  ugotavljanje  prisotnosti prepovedanih  drog, zato ji je bil odrejen strokovni pregled katerega pa je odklonila.  Zaradi  povzročitve  prometne  nesreče ji je bil izdan plačilni nalog,  zaradi  odklonitve strokovnega pregleda za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih  drog,  pa  je  bila  privedena v takojšen postopek na okrajno sodišče v Ljubljani, saj je kršiteljica državljanka BIH.

Zadnje novice

Sorodne vsebine