12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Pod vplivom alkohola in brez izpita za volanom neregistriranega vozila

Belokranjski policisti so minulo noč obravnavali trčenje in vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola, zasegli neregistrirano vozilo. Še iščejo pa drugo vozilo, ki je bilo udeleženo v trčenju, preverjajo tudi informacije o domnevnem streljanju v zrak, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

 

Policisti iz Črnomlja in Metlike so ponoči v okolici kraja Sovinek ustavljali osebno vozilo polo, ki pa ni ustavilo na znak sirene in modre luči in je po kolovoznih poteh ušlo skozi gozd. Avto so pozneje izsledili, a že brez registrskih tablic, o vozniku pa ni bilo ne duha ne sluha.

Ravno tedaj je policistom nasproti pripeljal voznik passata, ki pa očitno srečanja s policisti ni bil željan, saj je sunkovito obrnil in odpeljal, pri tem pa od zadaj trčil v clia, ki je ravno tedaj pripeljal iz smeri Ručetne vasi in je zaviral pred križiščem. Po trku je passat odpeljal naprej, policiste pa je tako na kraju počakal le clio, ki ga je vozil 28-letni Črnomaljec.

Policisti so ugotovili, da na avtu ni registrskih tablic, da voznik nima izpita, podvomili so tudi v njegovo psihofizično stanje in so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je potrdil, da je imel 0,79 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Zato so mu policisti avto zasegli in zoper njega uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o vozilih in zakona o pravilih cestnega prometa.

Kot so še zapisali na PU Novo mesto, so voznik sivega passata in njegova sopotnika policiji znani, a jih še iščejo. Prav tako še preiskujejo navedbe, da naj bi nekateri akterji v zgodbi streljali v zrak.

Zadnje novice

Sorodne vsebine