15.8 C
Ljubljana
sreda, 22 septembra, 2021

Pod traktorjem umrl 30-letnik

Piše: C. R.

Včeraj,  26.  julija  ob  12.19 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani  Regijskega centra za obveščanje obveščeni o hujši delovni nesreči v enem  od vinogradov med Steskami in Branikom, kjer se je traktor med vožnjo prevrnil  na  streho  in  v  kateri je telesnim poškodbam podlegel 30-letni voznik kmetijskega traktorja.

Ugotovljeno  je  bilo,  da je voznik traktorja na svoji parceli in v lastni režiji  nameraval  izvajati  kmetijska  opravila.  S traktorjem je zapeljal vzvratno  s kolovozne poti na teraso, ob tem pa je z desnim delom traktorja zapeljal  preveč  levo  (glede  na  smer vzvratne vožnje) in z desnim delom zapeljal na neutrjeno strmo nabrežino. Kmalu zatem se je s traktor prevrnil po  strmi  terasi  oz.  je  sprednji  del traktorja zaradi nagiba nabrežine dvignilo  v zrak, na koncu pa je omenjeno kmetijsko vozilo s strešnim delom pristalo  v  večjem  neutrjenem  kanalu  za  odvodnjavanje.  Po  prevrnitvi traktorja  je  voznik  ostal  ujet  pod traktorjem in zaradi hudih telesnih poškodb  umrl  na  kraju  nezgode. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi  poklicni  gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Zdravnik  na  kraju  je potrdil smrt voznika traktorja in odredil sanitarno obdukcijo  na  Inštitutu  za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Policija  je  o tragični nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega  sodnika  Okrožnega  sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Glede na vsa ugotovljena dejstva okoliščin delovne nesreče so policisti PP Nova Gorica tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine