29.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

Po zagrebškem potresu se je stresla tudi Crikvenica: magnituda 3,9!

Hrvaška seizmološka služba je sporočila, da so nekaj po 11. ure zabeležili potres z magnitudo 3,9, ki je imel žarišče približno deset kilometrov severno od Crikvenice. Potres nedaleč od Reke je zaznala tudi slovenska agencija za okolje Arso. Hrvaški seizmologi ne pričakujejo večje škode.

 

Hrvaški seizmolog Krešimir Kuk je potrdil, da je bilo žarišče potresa približno 28 kilometrov jugovzhodno od Reke. “Potres naj ne bi povzročil večjih poškodb, morebitno le manjše, saj žarišče ni bilo na gosto naseljenem območju,” je povedal v pogovoru za regionalno televizijo N1.

Dodal je, da je moč pričakovati popotresne sunke, a ne tako močnih kot po potresu z magnitudo 5,5 v Zagrebu 22. marca. Izpostavil je, da je območje Reke seizmološko aktivno ter da potres ni presenečenje.

“Znani so kraji na širšem območju Reke in tudi v Sloveniji, kjer beležimo potrese. Celotna smer od severozahoda do jugovzhoda pri Reki je seizmološko aktivna. Tam obstajajo prelomi, na katerih se pojavljajo potresi,” je pojasnil.

Medtem so iz štaba civilne zaščite v Crikvenici sporočili, da niso sprejeli nobene informacije o škodi na objektih. Prav tako nihče ni zahteval posredovanja dežurnih služb, kot so gasilci, policija, komunalna podjetja in drugi, je izjavo šefa štaba Veselka Mutavgića povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Tudi iz mestne uprave Crikvenica so sporočili, da zaenkrat niso prejeli nobene prijave o škodi. Izpostavili so, da so potres močno čutili na območju celotnega mesta.

Slovenska agencija za okolje Arso je na podlagi avtomatske analize potresa objavila, da je bilo njegovo žarišče v globini 16 kilometrov.

Hrvaški mediji poročajo, da je potres najbolj stresel območje naselja Bribir, ki se leži med Novim Vinodolskim in Bakrom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine