12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Po trčenju je obležala na otoku krožišča

Policisti PU Koper so bili včeraj ob 18.55 uri obveščeni o prometni nesreči v Sežani. 46-letna državljanka Italije je vozila motorno kolo znamke Piaggo Fly 125 po regionalni cesti iz naselja Sežana proti Fernetičem. V krožišču jo je zaradi prevelike hitrosti zaneslo na levi rob vozišča, tako da je s prednjim kolesom trčila v robnik otoka krožišča. Po trčenju je obležala na otoku krožišča. V prometni nesreči se je huje poškodovala (zlom gležnja), odpeljali so jo v SB Izola. Odrejen je bil alkotest, ki je pokazal rezultat 0.90 mg/l alkohola v izdihanem zraku, pri preverjanju pa so policisti ugotovili še, da nima vozniškega dovoljenja za A kategorijo. Vozilo so ji zasegli, sledi obdolžilni predlog (po 45. členu in 105. členu ZPRCP ter 56. členu ZVOZ).

V Divači je nekdo poskusil vlomiti v stanovanjski hiši, dvojčka. V obeh je pregledal vse prostore in ukradel več kosov zlatega nakita. Na Ankaranski v Kopru so našli policisti zapuščen skuter, ki je bil lastniku ukraden leta 2015. Skuter so vrnili lastniku, nadaljuje se zbiranje obvestil. V Piranu pa je nekdo ukradel moped Piaggio Typhoon 50, reg. KPT2-157, vreden 150 evrov.

Ob 15.20 so bili policisti PU Koper obveščeni, da na cesti Parje – Drskovče po cesti vjuga bel osebni avto. Policisti so ga izsledili v Zagorju. 40-letni voznik ima ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, odklonil je preizkus alkoholiziranosti. Sledi mu obdolžilni predlog, vozilo pa so mu zasegli.

Kmalu zatem so v Sežani ustavili osebni avto, v katerem sta bila 46-letni Pivčan in tri leta mlajši sopotnik. V postopku so vozniku zasegli dve škatlici tablet Zolpidem Zentiva zaradi suma, da sodijo med prepovedana psihoaktivna zdravila. Zaradi suma vožnje pod vplivom mamil mu je bil odrejen postopek prepoznave znakov oz. simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil še strokovni pregled za mamila v ZD Sežana. Po pridobljenem rezultatu strokovnega pregleda sledi obdolžilni predlog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine