11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Po prvi oceni je požar v Surovini povzročil za 3.000.000 evrov škode

Ob 12.44 so bili policisti obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v podjetju Surovina v Mariboru.

Na  kraj  so  bili  takoj  napoteni  gasilci  in policisti. Prve informacije  kažejo  na  to,  da  gori  v  skladišču  predelanih  bioloških odpadkov, velikosti okoli 50 x 70 m. Gasilci so požar omejili, vendar ga še gasijo. Nevarnosti  za okoliške stavbe ni več, saj imajo gasilci požar pod nadzorom. Po doslej zbranih podatkih ni bilo nihče poškodovan. Po prvih nestrokovnih ocenah je nastalo za okoli 3.000.000 evrov materialne škode.

Policisti  so omejili  dostop do kraja požara. Ta je dovoljen  samo interventnim  službam.  Vseeno  pa  se na dovoznih poteh in v okolici kraja požara zbirajo radovedneži, ki pa s tem ovirajo delo gasilcev. Policija naproše vse ljudi, ki tam niso zaradi gašenja, naj se umaknejo s pločnikov in cestišč in naj ne ovirajo dela interventnih služb. Predvsem gasilci so na nujnih vožnjah, saj morajo s cisternami dovažati vodo za gašenje.

Gasilci tudi pozivajo vse ljudi, naj zaradi gostega dima zaprejo vsa okna in vrata ter naj se ne zadržujejo na prostem in naj se po nepotrebnem ne izpostavljajo dimu in plinom, ki se sproščajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine