11.8 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Po krožišču je vozil v napačno smer

Včeraj,  okoli  13.  20  je  68-letni voznik osebnega avtomobila v krožišču Pesnica, kjer se križata avtocesta A1 in hitra cesta H2, pa tudi regionalni cesti  za  Šentilj in za Lenart, zavil v levo in v krožišču vozil v napačni smeri. Krožišče je zapustil levo v smeri Lenarta.

Po  obvestilu  drugega  udeleženca  v  cestnem prometu so policisti vozniku izdali  plačilni  nalog. Elektronski alkotest je pokazal, da v organizmu ni imel alkohola.

Včeraj,  nekaj  pred  20.  uro se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka pri vključevanju v  promet  odvzela  prednost  vozniku,  ki  je  trčil  vanjo. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana na UBKC Ljubljana. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj,  okoli  15.  ure je v Podgorici prišlo do prometne nesreče v kateri sta  bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila,  ki  je  pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pravilno pripeljal  nasproti.  V  nesreči  se  je  potnica v udeleženem vozilu lažje poškodovala  in  je  bila  z  reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Policisti  PP  Trebnje  so  bili  nekaj  pred  18. uro obveščeni o prometni nesreči v Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 58-letni  voznik  osebnega  avtomobila,  ki  je  ob  zavijanju  levo odvzel prednost   45-letnemu   kolesarju.   Poškodovanega  kolesarja  so  oskrbeli reševalci  in ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.   Povzročitelju   nesreče  so  policisti  zaradi  kršitve  cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nekaj   po   22.   uri  so  iz  bolnišnice policiste obvestili,  da  oskrbujejo mladoletnico,  ki naj bi se lažje poškodovala v prometni nesreči pri Mirni. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna mladoletna kolesarka, ki je ob zavijanju levo izgubila oblast nad kolesom in padla.

Sinoči,  malo  pred  20.  uro  je  53-letni  voznik  osebnega avtomobila na Osojnikovi ulici v Mariboru, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v parkiran moped. Slednji se je ob tem prevrnil in poškodoval. Policisti  so  ugotovili, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 1,15  mg/l  alkohola.  Policisti  so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Včeraj zgodaj popoldne, so policisti v Ajdovščini obravnavali prometno  nezgodo  I.  kategorije  z  majhno  poškodbo in v kateri sta bila udeležena  72-letni voznik osebnega avtomobila in 20-letni voznik tovornega vozila,  državljan  Poljske. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so ajdovski  policisti  skladno  z določili Zakona o pravilih cestnega prometa odstopili od ogleda prometne nesreče in izdali obvestilo o odstopu, saj sta voznika in vozili izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine