10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Po dolenjski avtocesti vozila z 211 kilometri na uro in prehitevala po desni

Novomeški policisti so med četrtkovim nadzorom prometa na dolenjski avtocesti med Dobruško vasjo in Obrežjem zasačili 29-letnega slovenskega državljana, ki je vozil s hitrostjo 211 kilometrov na uro. Enako hitrost so na tem cestnem odseku izmerili še 23-letnemu švicarskem državljanu, omenjena dirkača pa sta tudi prehitevala po desni.

Po podatkih Policijske uprave (PU) Novo mesto so pri 29-letniku z avtom znamke BMW poleg prekoračitve dovoljene hitrosti vožnje ugotovili še več drugih prekrškov.

Ta je namreč vozila prehiteval po desni, smeri vožnje ni nakazal in ni vozil po sredini prometnega pasu. Zaradi navedenih kršitev so mu izdali plačilni nalog za 1560 evrov.

Pri 23-letnemu švicarskemu državljanu, ki je vozil avto znamke Mini Cooper, so ugotovili, da je podobno kolono vozil pred sabo prehiteval po desni, hkrati smeri vožnje ni nakazal in ni vozil po sredini prometnega pasu. Zaradi omenjenih kršitev so tudi tega oglobili.

Oba voznika so sicer zasačili z uporabo radarskega sistema Provida, vgrajenega v civilno policijsko vozilo, so še sporočili s PU Novo mesto.

Zadnje novice

Sorodne vsebine