25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Po avtocesti kar pet kilometrov s prazno pnevmatiko

Policisti so v sredo okrog poldneva na štajerski avtocesti ustavljali voznika osebnega avtomobila španskih registrskih oznak, a jih ta ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Pri tem se mu je izpraznila pnevmatika na vozilu in je zadnjih pet kilometrov pred ustavitvijo vozil zgolj po platišču zadnjega desnega kolesa.

 

Avtomobil, ki ga je vozil 35-letni Romun, so želeli na avtocesti v bližini Šempetra v Savinjski dolini ustaviti policisti specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave, ki svoje naloge izvajajo tudi na avtocestnem omrežju v notranjosti države.

A voznik ni upošteval modrih luči in kratkih zvočnih znakov policijskega vozila, temveč je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Maribora. Pri tem je storil kar osem kršitev cestno prometnih predpisov, so danes sporočili z mariborske policijske uprave.

Izven naselja Vrhole je voznik na avtocesti ustavil. Med vožnjo se mu je namreč izpraznila zadnja desna pnevmatika na vozilu.

Policisti so vozniku izrekli globo za osem storjenih cestnoprometnih prekrškov, stransko sankcijo pet kazenskih točk in globo za prekršek po zakonu o javnem redu in miru, niso pa pri njem zaznali alkohola ali vpliva drog oziroma drugih psihoaktivnih snovi.

Skupno so mu izrekli globo v višini 2424 evrov, katere polovico je kršitelj plačal takoj, na kraju prekrška.

Zadnje novice

Sorodne vsebine