12.7 C
Ljubljana
sreda, 4 oktobra, 2023

Piranski policisti ujeli serijskega vlomilca

Policisti Policijske postaje Piran so marca in aprila 2018 na območju Pirana, Portoroža in Lucije obravnavali povečano število kaznivih dejanj Velikih tatvin, pri čemer je šlo za vlome v trgovine, gostinske obrate in stanovanjske hiše.

V sredo zjutraj ob 3.05 je Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Koper prejel klic Varnostnega nadzornega centra, da je sprožen alarm na bencinski črpalki v Luciji. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti in ugotovljeno je bilo, da je bil izvršen vlom v bencinsko črpalko. Na kraju je policist vodnik službenega psa ugotovil, da je storilec zbežal proti strnjenem naselju v Luciji, služben pes je namreč zaznal sled storilca. Policisti in kriminalisti so na območju Lucije pričeli z izvajanjem ukrepov za izsleditev storilca in ob 4.25 izsledili 41-letnega osumljenca, ki je ravno poskušal skriti dokaze kaznivega dejanja.

Odvzeli so mu prostost in pridobili odredbo za hišno preiskavo na domačem naslovu osumljenca v Luciji. Na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov je bilo ugotovljeno, da je tega dne dejansko izvršil vlom v bencinsko črpalko v Luciji, kjer si je protipravno prilastil 450 zavojčkov cigaret različnih znamk v vrednosti 1.781 evrov. Ukradeni predmeti so bili najdeni in vrnjeni lastniku.

V preiskavi je bilo še ugotovljeno, da je osumljeni v drugi polovici marca vlomil tudi v stanovanjsko hišo na območju Kampolina, katero je preiskal in ukradel dve zračni puški in izvenkrmni motor ter si tako pridobil protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 1.000 evrov.

23. marca 2018 ob 23.25 je vlomil v tržnico v Portorožu, kjer je preiskal več prodajnih mest stojnic in protipravno prilastil več novih denarnic, hlačnih pasov in torbic. V notranjosti ga je zalotil varnostnik. Ko je opazil varnostnika, je z ukradenimi predmeti zbežal s kraja dejanja. Še isto noč, 24. marca 2018 ob 4.18 uri, je vlomil tudi v stanovanjsko hišo v Piranu in si protipravno prilastil 1.110 hrvaških kun, prenosno kamero, prenosni zvočnik in vžigalnik, na škodo avstrijskega državljana. Osumljenega so 24. marca 2018 ob 4.31 uri prijeli policisti PP Piran pri izvrševanju kaznivega dejanja. Odvzeli so mu prostost in ga zaslišali.

Po zaključku preiskave je bil 41-letnik včeraj s kazensko ovadbo priveden preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče v Kopru, ki je zanj odredil pripor v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper. V konkretni zadevi policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj preiskujejo še več drugih vlomov na območju občine Piran.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine