12.7 C
Ljubljana
sreda, 4 oktobra, 2023

Piranskega preprodajalca droge po streljanju prijavil kar njegov kupec

Piranski policisti so 57-letnega Pirančana, ki je s prepovedano drogo zalagal številne odvisnike z območja Obale, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Na sled so mu prišli, ko ga je prijavil eden od kupcev droge, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Koprski operativno-komunikacijski center so o nezakonitem ravnanju Pirančana obvestili 18. marca. Policijo je klical kar sam 41-letni Koprčan, ki je od njega kupil prepovedano drogo. Po tistem sta se namreč sprla in Pirančan je s pištolo streljal za njim. Policisti so podrobno izprašali 41-letnika in opravili več razgovorov tudi z občani Pirana.

Zaradi razlogov za sum kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in grožnje so policisti pridobili odredbo za hišno preiskavo na domačem naslovu osumljenca. 27. marca so mu odvzeli prostost in v sodelovanju s policijsko postajo vodnikov službenih psov opravili preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, ki jih je uporabljal osumljeni.

Ugotovili so, da je osumljeni z namenom nadaljnje prodaje hranil več različnih prepovedanih drog, in sicer 133 gramov kokaina, dober gram heroina, nekaj amfetamina in tri tablete apaurina. Prepovedano drogo, pripomočke za pakiranje, tehtnico in denar, za katerega so policisti posumili, da izvira iz kaznivega dejanja, so mu zasegli. Prav tako je osumljenec ostal brez pištole, s katero je streljal.

Po koncu preiskave so ga privedli k preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče v Kopru, ki je zanj sprva odredil hišni pripor, nato pa pripor v koprskem zaporu.

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo, saj so ugotovili, da je osumljenec prepovedane droge prodajal številnim odvisnikom z območja Obale, so še zapisali na PU Koper.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine