16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Pijani za volanom

Brežiški policisti so bili 31. 12. okoli 6. ure obveščeni, da je v Črešnjicah pri Cerkljah na vozišču avtomobil, ki ovira promet. Policisti so na kraju v vozilu izsledili 30-letnega voznika, ki je spal v vozilu in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

 

V litru izdihanega zraka je imel 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili 31. 12. okoli 23.30 obveščeni o prometni nesreči v krožišču na Andrijaničevi cesti. Ugotovili so, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad
vozilom in zapeljal s ceste. Kršitelj, ki je vozil neregistriran avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 0,36 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Novem mestu

1. 1. okoli 21. ure so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti. Novomeški prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Bršljina proti Novem mestu. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v betonsko klop in se z vozilom prevračal po brežini v globino sedmih metrov. Avtomobil je po nesreči obstal na železniških tirih. Poškodovanega 36-letnega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je reregistriran in nezavarovan avtomobil. Za povzročitelja nesreče je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi. Izdali mu bodo plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine