10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Pijani za volanom povzročali nesreče

Dopoldan je v Seči voznik motornega kolesa nepravilno prehiteval osebni avto in pri tem trčil. 45-letni domačin se je pri padcu lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

 

Obvestilo o dogodkih PU Koper: “Ob 14.55 nas je poklical občan in povedal, da po regionalni cesti Hrašče – Postojna vijuga voznik osebnega avtomobila, ki je po vsej verjetnosti vinjen. Policisti so ustavili 60-letnega Postojnčana, ki je napihal 0.42
mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 18.47 je bila prometna nesreč na Ljubljanski cesti v Kopru. Povzročil jo je 23-letni voznik, ki je z osebnim avtomobilom zapeljal na nasprotno stran vozišča in trčil v osebni avto, katerega je peljal 24-letni voznik. Povzročitelju je alkotest pokazal 1,09 mg/l. Oba udeleženca sta bila odpeljana v SB Izola, povzročitelju pa sledi kazenska ovadba za nevarno vožnjo.

V Portorožu je nekdo vlomil v osebni avto državljanu Nemčije. Ukradel je denarnico z dokumenti in gotovino.

V Izoli pa je nekdo iz kamperja, ki je bil najverjetneje odklenjen, državljanu Nemčije ukradel dve vzmetnici, “kindle” za branje, manjši nahrbtnik s kamero SJ CAM 5000 in pripadajočo vsebino, brezžični zvočnik s pripadajočo opremo, nakupovalno vrečko z različnimi oblačili in sončna očala. Oškodovan je za 700 evrov.

Ob 4.19 so policisti vozili za osebnim avtom, ki na znake policije ni zaustavljal. Čez Portorož je peljal kar 150 km/h. Ustavili so ga v krožišču na Valeti in ugotovili, da je voznik 48-letni državljan Italije. Kljub večkratnim pozivom na opravljanje preizkusa alkoholiziranosti je tega odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog po 107/12-3, 98/2 ZPrCP in 7/2 ZJRM. Danes dopoldan je dogovorjena privedba na sodišče.

Ob 7. uri je bila prometna nesreča pred predorom Markovec (smer Koper). Policisti so ugotovili, da je trčil 27-letni voznik iz Divače, ker ni vozil po sredini voznega pasu. Alkotest mu je pokazal 0,5 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdali so mu plačilni nalog, sledi pa še obdolžilni predlog.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine