7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Pijani voznik kombija povzročil nesrečo v Sevnici; po begu so ga policisti izsledili in mu zasegli vozilo

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči,  v  katerih  so  se  udeleženci  lažje poškodovali in dve prometni nesreči  s  premoženjsko  škodo.  Zasegli  so  avtomobila dvema kršiteljema cestno  prometnih  predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali  so  zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj  pred  polnočjo smo bili obveščeni o prometni nesreči v Sevnici, kjer je  voznik  kombiniranega  vozila  v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčil v drug avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so  policisti  pobeglega  64-letnega voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov  alkoholiziranosti  odredili  preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega  dovoljenja,  je  imel  v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola.  Kombi  so  mu  zasegli  in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Tatvine; od kosilnice do harmonike

Z  dvorišča  podjetja  v  Trebnjem je v popoldanskih urah nekdo odtujil dve kosilnici in s tem povzročil za okoli 400 evrov škode. V  noči  na  28.  6. je na Šegovi ulici v Novem mestu nekdo iz odklenjenega parkiranega avtomobila odtujil harmoniko in denarnico z dokumenti in bančno kartico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 4500 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti  PMP  Obrežje  in  PMP  Dobova so med opravljanjem mejne kontrole izsledili  šest  tujcev,  ki  so  se  skušali  izogniti  mejni  kontroli in nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo.  V  Dobovi  so  na tovornem vlaku našli državljana  Libije,  državljana  Palestine  in državljana Maroka, na mejnem prehodu  Obrežje  pa  v  tovornem  vozilu  dva državljana Afganistana in še državljana  Bosne  in Hercegovine, ki se je skušal izogniti mejni kontroli. Vse tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine