15.2 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Pijani voznici

Včeraj okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Podgorju, v kateri je bila udeležena voznica (43) osebnega vozila Peugeot. Slednja je vozila po cesti od Kamnika proti naselju Križ, kjer je zapeljala levo na otok, nato desno izven vozišča in trčila v drog javne razsvetljave.

 

V nesreči se je lažje telesno poškodovala, z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Pri postopku obravnave pa je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zopernjo bo podan obdolžilni predlog.

Včeraj okoli 21.15 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Tržaški cesti v Ljubljani, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznica (49) osebnega vozila Mercedes Benz vozila po Tržaški cesti od Viške ceste proti Aškerčevi ulici ter v bližini hišne številke 48 zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v stoječe vozilo pred prehodom za pešce in rdečo lučjo na semaforju, ki ga je vozila 21-letna voznica. Slednja je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. Pri povzročiteljici so policisti s preizkusom alkoholiziranosti ugotovili prisotnost alkohola nad zakonsko dovoljeno mejo, zaradi česar ji je bil odrejen strokovni pregled.

Policisti v zvezi nesreče nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine