30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Pijani najstnik s sekiro nad avtomobil in nato nabunkal voznika

Piše: C. R. 

Policisti PU Novo mesto so konec tedna obravnavali šestnajst kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter pet v zasebnem prostoru.

V petek zvečer so v Dobruški vasi odvzeli prostost 18-letniku, ki je pred tem s sekiro razbil vetrobransko steklo sosedovega avtomobila, nato pa še s pestjo udaril voznika. Iz kraja je zbežal, a so gali policisti izsledili in prijeli. Ker je očitno vinjeni najstnik še naprej kršil javni red in mir tudi po prihodu policije, so ga vklenili in odpeljali na hlajenje.

V soboto popoldne so krški policisti posredovali v družinskem sporu v Mrtvicah – ugotovili so, da sta se sprla 67- in 43-letnik, spor pa je prerasel v pretep. Oba sta si prizadejala vidne poškodbe, zdravniško pomoč sta odklanjala, nista pa mogla odkloniti dveh plačilnih nalogov, ki so jih napisali policisti zaradi kršitve javnega reda in miru.

Novomeški policisti obravnavajo 69-letnika iz Golobinjeka, ki naj bi v nedeljo popoldne z železno palico večkrat udaril 22-letnika in ga pri tem lažje poškodoval. Okoliščine primera še preverjajo.

V Lokvah so v nedeljo popoldne zaradi kršitve javnega reda in  miru policisti napisali tri plačilne naloge: najprej 47-letnici in 34-letnici, ki sta se sprli in grozili s pretepom, tako da so ju pomirili šele policisti. V spor se je po nepotrebnem vmešal še 32-letnik, ki pa ju ni imel namen pomiriti, ampak še bolj hujskati k sporu, zato so tudi njemu napisali plačilni nalog.

Novomeški policisti so v petek zvečer posredovali v Brezju zaradi več prijav črnega dima, s katerim je bila zadimljena okolica. Nekaj po osmi zvečer so  pri kurjenju smeti zalotili 33- in 21-letnika ter za oba napisali predlog za uvedbo postopka. V naselje pa so se možje postave morali vrniti nekaj minut po odhodu, saj so tam začeli predvajati glasno glasbo. Zaradi kršitve javnega reda in miru so plačilni nalog napisali 19-letniku.

Črnomaljski policisti pa so uvedli postopek 31-letnika iz Ručetne vasi zaradi kurjenja različnih odpadkov, s katerimi je zadimil okolico.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine