2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Pijani kot mambe za volanom

Policisti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo, od tega je bilo v osmih primerih nesreča povzročena zaradi divjadi, ki je prečkala vozišče ob neprimernem času. Obravnavali so še prometni nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov zasegli tri avtomobile in pridržali enega voznika s preveč alkohola.

 

V torek, nekaj po četrti uri popoldne, so ljubljanski policisti obvestili novomeške o klicu na številko 113 z informacijo o nezanesljivi vožnji po avtocesti od Biča proti Novemu mestu. Trebanjski policisti so za tunelom Leščevje ustavili 28-letno voznico iz Ljubljane in ji odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,10 miligrama na liter izdihanega zraka (ali 2,3 promila). Zaradi večkratnih hudih kršitev cestnoprometnih predpisov so ji avtomobil zasegli.

Na božični večer, nekaj pred enajsto, so v Novem mestu prometni policisti ustavil 44-letnega Novomeščana, ki je z načinom vožnje vzbujal sum, da je pregloboko pogledal v kozarec. Izkazalo se je, da je bil sum policistov upravičen, saj so ugotovili, da je 44-letnik, tik pred svojim rojstnim dnevom, vozil z 1.24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (oziroma
2,6 promila).

Na dan samostojnosti in enotnosti se je v prometni nesreči pri Gorenjem Karteljevem lažje poškodoval 83-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Novega mesta. Po prvih ugotovitvah ogleda je voznik na poledenelem vozišču izgubil oblast nad vozilom, zletel s ceste in se prevrnil na bok. Policisti so še ugotovili, da je imel na avtomobilu nameščene letne pnevmatike.

Zadnje novice

Sorodne vsebine