10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Pijančevanje, pretepi, nasilje v družini, vožnja pod vplivom alkohola….

Gorenjski policisti so v minulih dneh obravnavali več primerov kršitev  javnega reda. Na javnih krajih gre med drugim za drzno vedenje med občanoma  na  območju  Kranjske  Gore,  ki  sta  se sprla zaradi očiščenega parkirišča.  V  Kranju  so  policisti  v  enem  dogodku na podlagi anonimne prijave  obravnavali druženje sedmih oseb in jih obravnavali zaradi kršitve odloka.  Ravno tako v Kranju so obravnavali kršitelja, ki se je pod vplivom alkohola  nedostojno  vedel  do  občanke  in  s  kršitvijo med intervencijo policistov ni prenehal. Zato so ga policisti pridržali do streznitve.

Na  območju  Cerkelj na Gorenjskem so policisti obravnavali prijavo prepira dveh  oseb  na javnem kraju in suma vožnje pod vplivom alkohola. Voznika so policisti  ustavili  in  ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, da so na vozilu nameščene odtujene registrske tablice, odklonil pa je tudi strokovni pregled  zaradi  suma  vožnje  pod  vplivom prepovedanih drog. Vozilo so mu zasegli.  Sopotnika pa so policisti obravnavali zaradi nasilnega in drznega vedenja  ter  nadaljevanja  s  kršitvijo,  zaradi  česar je bil pridržan. V
postopku   so   mu  zasegli  še  manjšo  količino  prepovedane  droge.  Oba obravnavajo tudi zaradi kršitve odloka.

Na  območju  Škofje  Loke  pa so policisti obravnavali prijavo druženja več oseb  in  motenja  z  glasno  glasbo.  Tri  kršitelje  so  policisti uspeli izslediti.  Vse  tri  obravnavajo  zaradi kršitve odloka in kršitev javnega reda,  dva  med njimi pa tudi zaradi groženj policistu in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja. Postopek zaradi kaznivega dejanja še poteka.

V  enem  primeru  kršitev  v zasebnem prostoru zasebnem prostoru so tržiški policisti  obravnavali prijavo nasilnega vedenja med partnerjema in dejanje z znaki prekrška.

Zadnje novice

Sorodne vsebine