3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Pijana voznica prevažala dva otroka

Kranjski policisti so včeraj zvečer iz prometa izločili voznico, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal skoraj dva promila alkohola (0,88 mg/l alkohola).

Ta okoliščina je zaskrbljujoča že sama po sebi, saj vozila v takem stanju nikakor ni mogoče voziti niti približno varno, zastrašujoče pa jo dopolnjuje še podatek, da sta bila v vozilu tudi dva otroka. Oba otroka so na kraju incidenta prevzeli svojci, voznico pa so policisti izločili iz prometa. Proti njej bodo policisti vložili še nujni obdolžilni predlog zaradi kršitve vožnje pod vplivom alkohola, o dejanju pa bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo.

Opozarjamo, da je vsakršna vožnja pod vplivom alkohola nevarna in zelo tvegana, kar se je pokazalo tudi pri vozniku, ki je bil na škofjeloškem območju ponoči udeležen v prometni nesreči. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0.86 mg/l. Z vozilom je po taki vožnji na boku obstal v obcestnem jarku. Policisti ga obravnavajo zaradi povzročitve prometne nesreče s samoudeležbo in vožnje pod vplivom alkohola.

Policisti zato opozarjajo: kdor je pil alkohol – ne glede na stopnjo – naj ne vozi!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine