4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Pijana voznica povzročila prometno nesrečo v Ljubljani in poškodovala tri vozila

Včeraj popoldan, okoli 16.45, se je v križišču Barjanske ceste in Poti na Rakovo jelšo pripetila prometna nesreča, ki jo je povzročila 40-letna voznica osebnega avtomobila Mercedes-Benz.

Voznica je tako vozila po Barjanski cesti iz smeri centra in v omenjenem križišču med zavijanjem v levo zapeljala na pločnik ter od tam trčila v vozilo znamke Peugeot, ki ga je upravljal 68-letni voznik, ki je stal na pasu za zavijanje levo iz PNRJ v smeri AC pri rdeči luči. Vozilo povzročiteljice je pri tem odbilo v desno, nato pa je trčila še v vozilo Clio, ki je stalo za Peugeotom.

Pri postopku obravnave prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola (preizkus je pokazal 1,48 mg/l). Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, izdana ji je bila tudi odredba za strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. V nesreči je nastalo za okoli 12.000 evro materialne škode, voznik Peugeota bo zdravniško pomoč iskal sam po potrebi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine