13.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Pijana voznica povzročila prometno nesrečo v Ljubljani in poškodovala tri vozila

Včeraj popoldan, okoli 16.45, se je v križišču Barjanske ceste in Poti na Rakovo jelšo pripetila prometna nesreča, ki jo je povzročila 40-letna voznica osebnega avtomobila Mercedes-Benz.

Voznica je tako vozila po Barjanski cesti iz smeri centra in v omenjenem križišču med zavijanjem v levo zapeljala na pločnik ter od tam trčila v vozilo znamke Peugeot, ki ga je upravljal 68-letni voznik, ki je stal na pasu za zavijanje levo iz PNRJ v smeri AC pri rdeči luči. Vozilo povzročiteljice je pri tem odbilo v desno, nato pa je trčila še v vozilo Clio, ki je stalo za Peugeotom.

Pri postopku obravnave prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola (preizkus je pokazal 1,48 mg/l). Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, izdana ji je bila tudi odredba za strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. V nesreči je nastalo za okoli 12.000 evro materialne škode, voznik Peugeota bo zdravniško pomoč iskal sam po potrebi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine