7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Pijana padla z havbe avta-en mrtev, ena hudo poškodovana; ostali pijani koronaidioti pa so napadli policiste in reševalce, ki so prišli ponesrečenima na pomoč

V Mariboru je ponoči v nesreči umrl 24-letnik, 22-letnica pa se je huje poškodovala. Oba sta se peljala na pokrovu motorja vozila, s katerim je voznica trčilo v vrtno ograjo. Po trčenju sta hudo poškodovana obležala na vozišču. Prepeljali so ju v bolnišnico, kjer pa je moški kasneje umrl, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Pojasnili so, da je 25-letna Mariborčanka danes okoli 0.30 vozila osebni avtomobil po Adamičevi ulici v Mariboru, iz smeri reke Drave v smeri Obrežne ulice. Med vožnjo je na pokrovu motorja prevažala 24-letnega Mariborčana in 22-letno Mariborčanko, ki sta se z rokami držala za streho vozila, obrnjena k voznici. Ko je voznica pripeljala v iztek blagega desnega ovinka, je zapeljala v levo, preko nasprotnega smernega vozišča, zatem pa levo z vozišča in trčila v vrtno ograjo.

Povzročiteljica prometne nesreče je voznica začetnica, ki med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, a ji je elektronski indikator pokazal 0,51 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. V prometni nesreči ni bila poškodovana. Policisti pa jo bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Kot so zapisali mariborski policisti, pa sta nato na kraj nesreče prišla še dva 22-letnika, ki sta ovirala delo reševalcev in gasilcev, saj sta jih med nudenjem pomoči odrivala stran od poškodovanih. Ko so na kraj prišli policisti, je eden od njiju z brcami napadel še enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval. Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Drugi kršitelj se je ob tem za nekaj trenutkov pomiril, nato pa kršitev spet nadaljeval, zato so policisti do streznitve pridržali še njega.

Policisti so ugotovili, da so se vse omenjene osebe pred prometno nesrečo družile v bližini. Ker so s tem kršili odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah, bodo zoper vse, razen pokojnega, zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine