14.9 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Pijan za volanom neregistriranega avtomobila, v katerem je vozil otroke

 
 
Piše: C. R.
 
Vsake toliko časa policisti na cestah ujamejo kakšnega grešnika, ki resnično izstopa iz povprečja. Enega takšnega so ujeli kar na veliki šmaren in to pri Gribljah ob Kolpi. 
 
Policijska kontrola je namreč opazila, da se približuje avtomobil brez registrskih tablic, zato je policist dal znak, naj voznik ustavi. Ta pa je, ne bodi len, nadaljeval z vožnjo, kot da mož postav ne bi opazil. Zato so brž krenili za njim in ga ustavili nekoliko bolj na silo. 
 
In kaj so ugotovili? Za volanom je bil 29-letnik, ki je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, sam pa ni imel vozniškega dovoljenja. Alkotest mu je pokazal 1,2 promila alkohola. To pa seveda še ni vse. V avtomobilu je prevažal več otrok, ki niso bili zavarovani z ustreznimi zavarovalnimi sistemi (otroški sedež). Vpričo njih je tudi žalil policiste in le malo je manjkalo, da bi začel krepko razgrajati. No, na koncu so mu zasegli avtomobil, čaka pa ga srečanje s sodnikom. Tudi velik kup plačilnih nalogov je dobil za popotnico, a ni rečeno, da bo prav on plačnik – če je namreč na seznamu socialnih podpirancev, mu bomo kazen plačali davkoplačevalci, medtem ko bo pogumnež lahko grešil naprej. In ogrožal tudi otroke…

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine