17.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Pijan z barko nasedel pri Belih skalah; priprli neumornega lopova iz Pirana; spet ujeli cel kup ilegalnih migrantov

Ob 11.52 smo bili obveščeni, da je pri Belih skalah nasedla barka. Luška kapitanija je na kraju ugotovila, da na barki ni nikogar, zato je obstajala verjetnost, da je kdo v morju.  S pregledom in zbiranjem informacij so ugotovili, da je 42-letnik iz Izole, ki je upravljal s plovilom, že v marini v Izoli.

Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.19 mg/l. Pomorski policisti so za preprečitev večje materialne plovilo odvlekli od obale in ga ob 12.42 predali URSP. Luška kapitanija mu bo izdala plačilni nalog.

Od štirikolesnika od kolesarja

Zvečer so koprski policisti na Tinjanu ustavili voznika štirikolesnika.Izdali so mu plačilni nalog zaradi več kršitev ZPrCP (34/5 – vožnja brez varnostne čelade), 95/9 (vožnja osebe mlajše od 12 let na 4 kolesniku), 7/3 (opustitev nadzora nad otrokom) in ZMV-1 25/6 (neregistrirano vozilo).

Ob 2. uri je na Tribanu padel s kolesom 57-letnik, kateremu je alkotest pokazal 0,90 mg/l. Lažje poškodovanega so odpeljali  v SB Izola. Sledi mu plačilni nalog za vožnjo pod vplivom alkohola in vožnja preblizu desnemu robu.

Pirančanu odrejen pripor

Petega avgusta so policisti obveščali javnost o podanih kazenskih ovadbah zoper 39-letnega Pirančana, ki je bil osumljen storitve različnih premoženjskih kaznivih dejanj. 7. avgusta je bil zanj odrejen pripor, tik pred tem pa je izvršil še eno drzno tatvino, ko je v hotelu državljanu Madžarske ukradel denar (gotovina mu je bila zasežena in tudi vrnjena lastniku). Piranski policisti nadaljujejo z delom in ga povezujejo še drugimi kaznivimi dejanji s področja premoženjske kriminalitete.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 8. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 9. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 19 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 12 oseb in PP Kozina 7 oseb. Šest oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, drugi pa bodo vračani po zaključenih postopkih. Prav tako policisti PP Ilirska Bistrica obravnavajo dva državljana Pakistana, zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ.

Ob 20.43 so policisti v Obrovu ustavili osebni avto, italijanskih registrskih številk. Voznik in sopotnik sta bila državljana Pakistana, z urejenim statusom v Italiji, v vozilu pa je bilo še 5 državljanov Irana ter eden v prtljažniku. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so vozilo zasegli. Pakistancema sledi kazenska ovadba, vseh 6 državljanov Irana je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Osebe po državljanstvih:

– Iran                  6x

– Bangladeš        5x

– Egipt                5x

– Pakistan           2x

– Alžirija              1x

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine