15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Pijan in še bolj pijan: Gorenjski policisti obravnavali dva alkoholizirana voznika

Prvi opiti voznik  je  v  Kranju  na  parkirišču trčil v osebni avtomobil drugega udeleženca  in se s kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili in v postopku ugotovili, da je vozil z 1.51 mg/l alkohola, kar je krepko čez tri promile.

Zatem  so  zanj  ugotovili  še  dve  stvari.  Dan prej je bil iz prometa že izločen  zaradi  1.21 mg/l alkohola, tik pred včerajšnjim postopkom pa je v gostinskem  lokalu  svojim  1.51  mg/l  alkohola poskušal še »malo dodati«. Gostinec mu je postrežbo alkohola zavrnil. Policisti so ga pridržali.

Drugega  pijanega  voznika,  ki  tudi  ni  vedel kaj počne v prometu, pa so zvečer obravnavali škofjeloški policisti. Izsledili so ga po pobegu s kraja prometne  nesreče z materialno škodo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.88 mg/l alkohola.

To  so  za  promet  in vožnjo ekstremne vrednosti, rezultat in posledica pa veliko  ogrožanje ostalih udeležencev. Pri teh stopnjah voznik namreč težko ali  sploh  ne  loči  med  človekom in vozilom, reakcij ni, to pa v primeru trčenja pomeni, da se bo zaletel brez vsakršnega zaviranja. Ni izgovora, ki bi  opravičil  tako  početje.  Proti  kršiteljem  bodo  policisti  dosledno ukrepali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine