16 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Pet vlomov na območju Ljubljane

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 56 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 68 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 5 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi zaradi prijave nasilja v družini, osumljencu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Eno osebo so pridržali v skladu z določili ZPrCP.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljane so v poznih nočnih urah zaključili s hišnimi preiskavami stanovanjskih prostorov in prostorov državnih organov na osmih lokacijah.

Kot so že včeraj sporočili, so bile aktivnosti kriminalistov usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov zaradi potrditve utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po III. odstavku 257. člena, ki so ga osumljene štiri fizične osebe. Nobeni osebi ni bila odvzeta prostost. Med hišnimi preiskavami je bila zasežena dokumentacija, elektronske naprave, zavarovani pa so bili tudi podatkih na elektronskih medijih.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter pregledom in analizo zaseženih predmetov, vse v smeri utemeljevanja suma kaznivega dejanja. Po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih bo po izvedenem predkazenskem postopku o ugotovitvah obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani z ustreznim aktom na podlagi 148. člena Zakona o kazenskem postopku.

Policisti so bili obveščeni o 5 vlomih na območju PU Ljubljana. Na Glavarjevi in Proletarski ulici je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder sta bili odtujeni dve kolesi. Na Trnovskem pristanu je je bilo vlomljeno v prostore društva, od koder je bil odtujen denar in sladoled. Prav tako je bilo vlomljeno v dve vozili in odtujen denar.

Včeraj okoli 21.30 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na celovški cesti, v kateri je bil udeležen kolesar. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil po vozišču ulice Cesta v kleče proti križišču s Celovško cesto, kjer je zavijal desno na celovško cesto. Pri tem je izsilil prednost kolesarju, ki je pripeljal po kolesarski cesti Celovške ceste v smeri centra mesta. Kolesar je pri trčenju padel po vozišču in utrpel telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Po podatkih policije naj bi šlo za lahke telesne poškodbe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine