2.9 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Pet nesreč na območju PU Celje

Piše: C. R.

PU Celje poroča o petih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in sedemnajstih z materialno škodo.

Včeraj okoli pol sedmih zjutraj so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v križišču v Petrovčah. Zaradi izsiljevanja prednosti jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Levca in je zavijal v desno v smeri Petrovč, pri tem pa je izsilil prednost vozniku osebnega vozila, ki je vozil iz žalske smeri proti Levcu. V trčenju sta se lažje poškodovala oba voznika in sopotnik.

Drugo prometno nesrečo smo obravnavali v Celju na Opekarniški cesti, kjer je voznik osebnega vozila, ki je vozil proti Dečkovi cesti, na prehodu za pešce trčil v pešca, ki je prečkal vozišče. Pešec se je v trčenju lažje poškodoval.

Okoli 14. ure so prometno nesrečo obravnavali v Nazarjah, kjer so trčila tri osebna vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Nazarij proti Mozirju in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika osebnega vozila, ki je vozil pred njim in je upočasnil vožnjo zaradi zavijanja na Obrtniško ulico. Vozilo je nato odbilo še v osebni avtomobil voznice, ki se je vključevala v promet iz smeri Obrtniške ulice. V trčenju se je lažja poškodoval voznik osebnega vozila, v katerega je trčil povzročitelj.

Okoli 14.30 ure so prometno nesrečo obravnavali na območju Dravograda, kjer je voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Radelj ob Dravi proti Dravogradu, zapeljal z vozišča, pri čemer se je vozilo prevrnilo na bok. Do nesreče je prišlo, ker sta se dve vozili, ki sta vozili pred tovornim vozilom ustavili, ker sta se umaknili reševalnemu vozilu, ki je bilo na nujni vožnji. Voznik tovornega vozila, ki ni vozil s primerno varnostno razdaljo, je močno zavrl, zapeljal na brežino, kjer se je vozilo prevrnilo.

Nekaj po 16. uri so bili obveščeni še o prometni nesreči v Dobrovi, na območju Celja, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v odbojno ograjo, pri čemer je vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na streho. Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, se je v trčenju lažje poškodoval.

Vir: Policijska uprava Celje

Zadnje novice

Sorodne vsebine