15.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Pestro v Ljubljani in okolici: drzni tatvini, pešec posredno povzročil poškodbo potnice na mestnem avtobusu, odkrili tudi gojilce marihuane

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 155 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 53 dogodkov, s področja javnega reda in miru 33 dogodkov in s področja prometne varnosti 58 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali dve drzni tatvini, 8 tatvin, 5 vlomov (v 2 primerih je ostalo pri poskusu) in 3 poškodovanja tuje stvari. S   področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri je kolesar utrpel hude telesne poškodbe. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o dveh drznih tatvinah v Kamniku in Domžalah. V Kamniku je neznani moški na parkirišču pred trgovino pristopil do oškodvanke in jo ogovoril, da ima poškodovano vozilo. Slednja je iz vozila izstopila in govorila z neznancem, medtem pa je drugi storilec izkoristil nepazljivost in ji s sedeža odtujil nahrbtnik z vsebino. Opis neznanca: star okoli 50 let, nižje rasti, suhe postave, črnih brk, temnih las, na glavi je nosil kapo, oblečen je bil v temna oblačila.

V Domžalah je neznani storilec ogovoril oškodovanko prav tako na parkirišču pred trgovino, medtem pa ji je po vsej verjetnosti drugi odtujil torbico iz vozila. Opis neznanca: manjše rasti, star okoli 60 let.

V obeh primerih policisti še zbirajo obvestila. Ob tem pa opozarjamo občane, da so previdni, še posebej v času, ki prihaja, ko je gneča v nakupovalnih   središčih in okolici. Zaradi hitenja nismo pozorni na dogajanje okoli sebe.

Ljubljanski prometni policisti obravnavajo dve prometni nesreči s poškodbami, v katerih sta v obeh primerih neznana povzročitelja. Včeraj okoli 11.45 so bili tako obveščeni o prometni nesreči na Ulici Josipine Turnograjske, kjer je neznana kolesarka vozila po Erjavčevi cesti in zaradi nepravilne strani in smeri vožnje povzročila prometno nesrečo. Trčila je v drugega kolesarja (72), ki je padel po vozišču in se huje poškodoval. Povzročiteljica je po tem, ko so reševalci oskrbeli poškodovanega kolesarja, zapustila kraj. Povzročiteljica je mlajša ženska, stara okoli 22 let, na glavi je nosila rdečo oranžno kapo. Istega dne okoli 17.15 so policisti obravnavali prometno nesrečo na Tržaški cesti v Ljubljani, ki jo je povzročil neznani pešec zaradi hoje po prehodu za pešce pri rdeči luči. Pri tem je voznik avtobusa LPP zaviral in zapeljal levo v izogib trčenju, zaradi česar je potnica na avtobusu padla s sedeža in se lažje telesno poškodovala. Po opisu je bil pešec mlajši moški.

V zvezi razjasnitve okoliščin obeh prometnih nesreč naprošamo vse, ki bi imeli informacije o povzročiteljih – neznana kolesarka in neznani pešec – ali druge koristne informacije, da to sporočijo na interventno številko 113 ali pokličejo na Postajo prometne policije na številko 01/583 88 20. Lahko pokličejo tudi na anonimni telefon 080 1200.

Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič pa so pretekli teden odvzeli prostost trem državljanom Srbije zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Vsi trije so bili s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki jim je po zaslišanju odredil pripor.

Policisti so na podlagi anonimnega obvestila in nadaljnjih aktivnosti na terenu v okviru kriminalistične preiskave ugotovili, da so si tujci v okolici Ljubljane v najeti stanovanjski hiši opremili štiri prostore z napravami za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplje rastline. V prostorih so odkrili več kot 700 loncev z zemljo, za katere je bilo z analizo NFL ugotovljeno, da so v njih gojili prepovedano drogo konopljo rastlino. Pri hišni preiskavi objekta so odkrili in zasegli še okoli 100 gramov svežih in posušenih delcev prepovedane droge konoplje rastline.

Zasežena pa je bila tudi oprema za vzpostavitev pogojev za hidroponično gojenje ( ventilatorji, cevi za prezračevanje, plinske jeklenke, električni vodniki, akumulatorski pripomočki, ipd), ki pa so jih osumljenci razstavljene že spravili v kombi z namenom prikritja ali morebiti prestavitve na drugo lokacijo.

V okviru preiskave je bilo tudi ugotovljeno, da so osumljenci nepooblaščeno odprli zunanjo elektro omarico ter s prevezavo zaobšli merilno napravo in v notranjost speljali dovodni električni kabel. Osumljenci za omenjeno kaznivo dejanje niso bili obravnavani v Sloveniji, za več drugih kaznivih dejanj (velike tatvine, ponarejanje denarja, droga, orožje, ipd) pa so bili obravnavani na območju Srbije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine