16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Pestro na območju PU Maribor; od požara, delovne nesreče do migrantov

V preteklih 24. urah smo policisti na območju policijske uprave Maribor, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke.

Dne 12. junija 2020 nekaj pred 13. uro je v občini Videm prišlo do požara na stanovanjski hiši. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo v predelu ostrešja. Zgorelo je okoli 150 m2 ostrešja in bivalni prostori v zgornji prostorih stanovanjske hiše. Ogenj so pogasili gasilci. Nastala škoda v požaru se ocenjuje na okoli 40.000 EUR. Vzrok za nastanek požara policisti še ugotavljajo.

Dne 12.06.2020 ob 13.20 uri se je na območju Oplotnice zgodila nesreča pri delu. Ugotovljeno je bilo, da je 38 – letni delavec opravljal krovska dela na obrobi strehe stanovanjske hiše. Ob tem se mu je prevrnila lestev, na kateri je stal in je z višine 1,5 metra padel na tla. Odpeljan je bil v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lažje telesne poškodbe. O dogodku bo podano poročilo na ODT V Mariboru.

Dne 13.06.2020 ob 04. uri zjutraj je bilo v Mariboru odrejeno pridržanje zoper 25 – letnega vinjenega kršitelja javnega reda in miru.   Navedeni se je v gostinskem lokalu nedostojno vedel, ob posredovanju policistov pa s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel še do njih. Ob uporabi prisilnih sredstev je bil priveden na policijsko postajo in pridržan do iztreznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Na območju državne meje z republiko Hrvaško so policisti prijeli tri tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo iz R Hrvaške v R Slovenijo. Po končanem postopku je bil tujec, ki je bil mladoleten, odpeljan v prehodni dom za tujce v Ljubljano, dva pa sta bila danes dopoldne vrnjena Hrvaškim varnostnim organom. Drugih pomembnejših dogodkov policisti niso obravnavali.

Vir: Policijska uprava Maribor

  

Zadnje novice

Sorodne vsebine