7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Pestro dogajanje na Gorenjskem, pogrešajo eno osebo

Gorenjski  operativno  komunikacijski  center  je v zadnjih 24 urah sprejel osem  obvestil  o  prometnih  nesrečah  z  materialno škodo, deset prijav o kršitvah  predpisov  o  javnem  redu  in  miru  na javnem kraju, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivega dejanja tatvina.

Včeraj  posamezni  nadzori  po  hitrosti.  Tržiški,  kranjski  in gorenjski prometni  policisti  so  včeraj  vsak  na  svojem  območju izvajali meritve hitrosti  vožnje  voznikov.  Nadzori  so  se  izvajali  na  varnostno  bolj problematičnih  točkah,  izmerjenih  pa  je  bilo  večje  število prehitrih voznikov.

Tržiški in kranjski policisti so nadzor izvajali na relaciji Kranj–Golnik–Bistrica  pri  Tržiču. V nekajurnem nazoru so ugotovili 11 prekoračitev hitrosti.  Najvišja  izmerjena hitrost na omejitvi 50 km/h je bila 73 km/h.

Nevarnost  pri  tej  hitrosti  lahko  bolj  preprosto  ponazorimo  s  potjo ustavljanja.  Če  je ta pri hitrosti 50 km/h dolga približno 28 metrov, pri hitrosti  73  km/h  znaša  že  prek  50  metrov. Trčenje za pešca pri taki hitrosti je usodno.

Še  bistveno več prehitrih voznikov pa so včeraj našteli gorenjski prometni policisti.  39  voznikov  je  najvišjo  dovoljeno  hitrost  prekoračilo  na gorenjski  avtocesti,  šest  prekoračitev hitrosti so policisti izmerili na cestah  zunaj  naselja,  štiri pa v naselju. Na avtocesti proti Karavankam, kjer  je  hitrost od Lesc naprej omejena na 110, je bila najvišja izmerjena hitrost181 km/h. Gre za relacijo, kjer dnevno prihaja do zastojev. Na cesti zunaj  naselja  so  policisti  najvišjo  hitrost  izmerili  na glavni cesti Podtabor–Ljubelj in je znašala 116 km/h. V naselju pa je bil najhitrejši voznik na Laborah. Na omejitvi 50 km/h je vozil s hitrostjo 72 km/h.

Hitrost  vožnje  je  problematičen  dejavnik  v prometu  in razlog za številne prometne nesreče, ki se vsako leto zgodijo na naših cestah. V treh nesrečah od  petih  se  je  ta dejavnik letos na Gorenjskem pojavil tudi pri smrtnih prometnih  nesrečah.  Zato zmanjšajte hitrost in s tem tudi tveganje, ki ga ta dejavnik povzroča.

Tatvina. Na Koroški cesti v Kranju sta včeraj dva storilca izvršila tatvino stvari  iz  prodajalne.  Mlajši  moški je po vstopu v trgovino okoli 9. ure dopoldan  zamotil  prodajalko,  ženska pa je v svojo torbico medtem zložila več artiklov. Po dejanju sta s stvarmi pobegnila s kraja.

Vlom.  Na  Trgi  svobode v Tržiču je neznani storilec danes ponoči vlomil v gostinski  obrat.  Lastniki  po  do sedaj preverjenih podatkih ne pogrešajo ničesar.

Napoved razmer na cestah. Tudi ta vikend se pričakuje, da bo promet proti  turističnim  krajem  na  Gorenjskem  zelo povečan in obstaja možnost daljših  zastojev,  predvsem  na  relaciji  proti  Bledu in Karavankam. Več prometa  pričakujemo tudi proti Kranjski Gori in Jezerskem. Zato opozarjamo na previdnost in strpnost ter predvsem prilagojeno hitrost vožnje, ustrezno varnostno   razdaljo,   vožnjo  z  ničelno  stopnjo  alkohola  ter  uporabo varnostnih  pasov  in zadrževalnih sistemov. Vozniki naj bodo spočiti pred odhodom na pot, vmes pa naj spremljajo prometne informacije.

Pogrešana  oseba.  Svojci pogrešajo 68-letnega Borisa Dragomirja iz Kranja.

Nazadnje  je  bil  opažen  ta  ponedeljek, 6. avgusta, ko se je zadrževal v okolici  svojega bivališča na Planini. Pogrešani je visok okoli 170 cm, ima suho  postavo  in  izrazito nabreklino na trebuhu. Nosi očala. Priložena je fotografija pogrešane osebe.

Kdor  ga  je  videl,  naj  podatke  sporoči policiji na interventno številko  113  ali  anonimni telefon policije 080 1200. Prosimo za objavo v medijih, so ob tem sporočili s Policijske uprave Kranj.

Vir: Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine