3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Pesek na vozišču (so)povzročil prometni nesreči

Včeraj popoldne so gorenjski policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na cesti Potoče – Spodnje Jezersko.

Policisti so ugotovili, da je motorist med vožnjo skozi ovinek na nasprotnem smernem vozišču trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Po nesreči je obe vozili odbilo izven vozišča, pri čemer sta oba udeleženca utrpela telesne poškodbe (motorist hujše in voznica avtomobila lažje telesne poškodbe). Dalje so preiskovalci ugotovili, da se je na delu ceste, kjer se je zgodila nesreča, nahajal pesek (zaradi zadnjih vsakodnevnih neurij).

Podobna nesreča se je zgodila v začetku meseca, ko je motorist med vožnjo po cesti Sorica – Petrovo Brdo med vožnjo skozi ovinek zapeljal na pesek, ki ga je spodnesel. Trčil je v varnostno ograjo in se huje poškodoval. S kraja je bil odpeljan s helikopterjem.

Policisti zato vse voznike, predvsem pa motoriste na previdnost na cesti, še posebej po slabem vremenu: Kadar je vozišče poškodovano, kadar je cesta mokra, kjer je pesek na cesti, zamujanje v ovinek, preveč adrenalina, precenjevanje svojih sposobnosti, sekanje ovinkov in drugi nevarni dejavniki pri vožnji so pasti za motoriste. S pametno vožnjo se jim je mogoče izogniti in pot odvoziti varno. Zato upoštevajte prometne predpise, prilagodite hitrost vožnje razmeram na cesti, vozite po svojem prometnem pasu in uporabljajte motoristično opremo. Pomembni so še vidnost, opazovanje, zaviranje in ustavljanje ter predvidevanje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine