11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Pešca vrglo na travnik, kazen bo dobil tudi on!

Policisti PPP Maribor so 15. septembra ob 6.14 v kraju Zgornja Korena obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami.

 

Prometno nesrečo je povzročil 27 letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Maribora, ki je peljal po  lokalni cesti iz smeri naselja Jablance v smeri proti Spodnji Koreni. Ko je z vozilom pripeljal po omenjeni cesti v izsek levega preglednega ovinka v bližini stanovanjske hiše Zgornja Korena št. 5/g,  na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov z vozilom ni vozil po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti o njegovega roba, da poteka promet varno in neovirano. Posledica tega je bila, da je ob desnem robu vozišča s prednjim desnim delom osebnega avtomobila trčil v levo nogo 74 letnega  pešca, doma iz okolice Maribora, ki je  v tistem trenutku hodil nepravilno ob desnem robu vozišča v isti smeri, razkrivajo s PU Maribor.

Po trčenju je pešca odbilo v desno izven vozišča na travnato površino, kjer je obležal hudo telesno poškodovan. V postopku so policisti ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo spisana kazenska ovadba, pešec pa bo dobil plačilni nalog zaradi nepravilne hoje po cestišču.

Zadnje novice

Sorodne vsebine