14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Pazite se “rokohitrecev” pri menjavi gotovine!

Tržiški  policisti  so včeraj obravnavali prijavo goljufije pri menjavi  denarja v trgovini. Gre za dva primera, ko je moški bankovce višje vrednosti menjal za bankovce manjše vrednosti in pri tem dobil več denarja, kot  ga  je  menjal. 

 

Policisti  še  vodijo  postopek zaradi suma kaznivega dejanja  goljufije.  Z  rokohitrstvom, preusmerjanjem pozornosti, vsiljivim pogovorom  in  s  podobnimi zvijačami pri menjavi denarja storilci zlasti v trgovinah  pridobivajo več denarja, kot so ga dali ali menjali. Običajno si v  menjavah  tudi  večkrat  premislijo. Zato je pomembno, da posameznik, ko sprejema  ali  vrača  denar,  vedno ve, koliko je sprejel in koliko je dal. Denar naj ima tudi ves čas pod nadzorom.

Tržiški  policisti  so včeraj okoli 18. ure na Pristavški cesti v Tržiču  obravnavali tudi prijavo  tatvine artiklov v trgovini. Moški je nabrane artikle  v  vrednosti  okoli  190  eurov poskušal brez plačila odnesti mimo blagajne,  ko  so ga zalotili zaposleni. Stvari so med poskusom preprečitve tatvine  padle  po  tleh.  Nekaj  jih je storilec vendarle uspel pobrati in pobegniti. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Zadnje novice

Sorodne vsebine