10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Pazite se prevarantov tudi v času krize: poglejte, kako so z ogoljufali poslovneža Pignatellija, ki je hkrati v sodnem sporu z odvetnico Tjašo Andree Prosenc

Zadnje dni smo lahko spremljali zgodbe, ki kažejo, da se tudi v najtežjih časih vrstijo poslovne goljufije. Javnost in organi pregona morajo zato biti previdni tudi sedaj, ko večina vse sile usmerja v spopad z epidemijo, ki bo temeljito spremenila naša življenja. To je na svoji koži pred kratkim okusil tudi Federico Pignatelli della Leonessa, ki se že leta spopada z rdečimi pravosodnimi omrežji, ki so odtujili premoženje njegove družine.

 

Poročali smo že o spopadu med Federicom Pignatellijem in razvpito odvetnico Tjašo Andree Prosenc, ki je zlorabila njegovo zaupanje in brez njegove vednosti odtujila dve stanovanji in pritlični poslovni prostor na Wolfovi ulici 1 v Ljubljani. Spomnimo, mati Federica Pignatellija, Doris Mayer Pignatelli je po osamosvojitvi Slovenije dobila nazaj objekt, ki so ga po vojni zaplenili komunisti.

V tem objektu pa je živela tudi ena najbolj vplivnih komunističnih odvetnic Tjaša Andree Prosenc, ki so jo lastnici porinili za osebno odvetnico, ker naj bi s svojimi zvezami pomagala v denacionalizacijskih postopkih. Namesto doslednega dela za klienta pa je odvetnica izneverila družino Mayer Pignatelli in najprej sama sebi prodala stanovanje, v katerem je živela, nadaljevala s prodajo pritličnega poslovnega prostora svojemu sinu Gregorju Prosencu, nato pa je odtujila še eno stanovanje, ki ga je na zelo sumljiv način pridobil razvpiti Miha Ažman. Glede tega poteka vrsta pravosodnih postopkov, ki pa jih omrežje Tjaše Andree Prosenc zaenkrat uspešno podaljšuje.

Prevaranti ponaredili spletno stran, elektronsko pošto in bančno potrdilo
Sedaj pa je bil Federico Pignatelli in njegovo podjetje Eurocapital Partners Estate d.o.o. še žrtev poslovne goljufije, saj so prevaranti ukradli identiteto njegovega podjetja in sklepali posle, ki so se izkazali za goljufive. Goljufi so ponaredili spletno stran podjetja in sklepali kuprodajne posle, s katerimi so nič hudega slutečim poslovnim partnerjem povzročili veliko poslovno škodo, seveda pa so ob tem škodili tudi ugledu nič krivega Federica Pignatellija.

Kot je razvidno iz kazenske ovadbe proti Veroniki Dimec in podjetjem Glen d.o.o., Eurocapital Holding in Glen Corporation d.o.o. iz Kragujevca, Srbija, so prevaranti poleg ponarejene spletne strani ponaredili tudi elektronsko pošto ter bančno potrdilo. Goljufi so pri francoskem podjetju REV s strani Glen Corporation iz Kragujevca naročili večje količine pistacije, pri tem pa so jim plačali le prvi del kupnine, nato pa jih preusmerili na podjetje Eurocapital Partners Estate d.o.o., ki s poslom ni imelo nič. Pri tem so ponaredili potrdilo UniCredit Bank d.d., ki je prodajalce zavedel, češ da je denar že nakazan. Prodajalci so naročeno blago dostavili naročniku, nato pa ugotovili, da sredstva sploh niso bila nakazana.

Zaradi pripadnosti do Slovenije želi vrnitev odtujenega in obnovitev objekta
Ker niso več mogli stopiti v stik s kupci, s katerimi so sklenili posel, so v Ljubljani poiskali podjetje Federica Pignatellija, ki seveda s poslom ni imel nič in je takoj vložil kazensko ovadbo. Tudi sicer se podjetje Eurocapital Partners Estate d.o.o. sploh ne ukvarja s podobnimi posli, temveč je edini namen podjetja, da si pribori nazaj objekt na Wolfovi ulici 1 v celoti, saj ga želijo prenoviti in tako v središču Ljubljane urediti eno najbolj markantnih stavb, ki je že povsem dotrajana. Edina dejavnost podjetja je tako oddajanje prostorov v tem objektu in drugih poslov sploh ne opravlja.

Federico Pignatelli je prepričan, da ni naključje, da so goljufi za krajo identitete podjetja izbrali prav njega, saj že leta bije boj z najmočnejšim omrežjem nekdanjega komunističnega režima, ki ima v svojih rokah tako pravosodne organe, kot tudi Odvetniško zbornico. Poročali smo namreč tudi o temu, da Odvetniška zbornica navkljub jasnim dokazom o izneverjenju pokrila hrbet Tjaši Andree Prosenc. Federico Pignatelli zaradi dedka Emerika Mayerja, ki je bil eden največjih predvojnih veletrgovcev v državi, čuti izjemno pripadnost do Slovenije in si želi vrniti odtujeno, da bi, kot je dejal, v središču Ljubljane s prenovljenim objektom postavil spomenik, ki bi označil konec komunističnega režima in njegovih ostankov, ki še vedno dušijo našo družbo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine