12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Pazite se “padalcev” na cesti, policisti jih vsak dan zalotijo kar precej – med njimi tudi mnogi “pod gasom”

Policisti PU Koper so imeli precej dela z udeleženci v prometu, ki se “švercajo” na takšen in drugačen način.

 

Ob 16.41 so bili obveščeni o prometni nesreči v Kopru. 32-letni voznik osebnega avtomobila iz Idrije je zaradi napačne strani vožnje trčil v 41-letnega voznika mopeda iz Kopra. Ta je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,48 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 17.00 uri so imeli policisti v Postojni v postopku 69-letnega voznika osebnega avtomobila, ki najprej na znake policije ni ustavljal. Ob ustavitvi mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki ni bil opravljen po navodilih proizvajalca, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki je bil opravljen v ZD Postojna. Sledi ukrep glede na rezultat.

Ob 21h so policisti v Portorožu zasegli moped 53-letnemu vozniku, in sicer zaradi suma predelave. Odrejen je bil izredni tehnični pregled.

V Ilirski Bistrici so ob 21.40 ustavili 19-letno voznico osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije, v katero sodi vozilo (kršitev določil 8. odstavka 56. člena, zveza 1/3ZVoz). Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Luciji pa so ob 23.40 ustavili 33-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.58 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine