10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Pazite na svoje stvari – tudi v času epidemije dolgoprsteži delajo na polno!

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri tatvine, ki jih  je  storilec  uspel  izvršiti  zaradi  opustitve samozaščitnih ukrepov lastnikov. Podobno so takšne primere obravnavali tudi policisti PU Novo mesto.

 

V Vopovljah in Spodnjem Brniku je storilec najverjetneje ponoči iz  odklenjene  garaže  odtujil  motorne žage. V Šenčurju je včeraj zjutraj okoli  8.  ure  izkoristil  nepazljivost lastnice, ki je na parkirišču pred pekarno  pustila odklenjen osebni avtomobil in v njem denarnico. Na Brezjah pa je bila prijavljena tatvina denarnice iz hodnika odklenjene stanovanjske hiše.  Ljudi  pozivamo  k izvajanju samozaščitnih ukrepov in skrbi za svojo lastnino.

Poleg  teh  tatvin,  so  policisti  obravnavali še tri premoženjska kazniva dejanja.  V  Tupaličah  je  storilec  včeraj ponoči iz gradbišča odtujil za nekaj sto eurov gradbenega materiala. V Bohinju je bilo iz delovnega stroja odtujeno  gorivo.  Na  Ulici  Stanka  Lapuha  v  Radovljici pa so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

V  noči  na  7.  4. je v Metliki nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni  avtomobil,  ki je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila. O tatvini so  policisti  takoj  seznanili  policiste  na  celotnem  območju države in ljubljanski  policisti  so  že  dve uri po prijavi ukraden avtomobil našli. Okoliščine  kaznivega  dejanja  odvzema  motornega  vozila  še preiskujejo, avtomobil pa je bil že vrnjen oškodovancu.

Med  22.  3.  in 7. 4. je v kraju Golobinjek na območju PP Novo mesto nekdo vlomil  v  počitniško  hišo  in  odtujil  živila.  Z  vlomom  in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Brežiški policisti so bili obveščeni, da je med 4. 4. in 7. 4. na Maistrovi ulici  v  Brežicah  neznanec  vlomil v garažo in odtujil starejšo harmoniko znamke Hohner. Okoliščine še preiskujejo.

Tatvine beležijo tudi v Ljubljani.  V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov. Na  območju  Viča  je  bilo  vlomljeno v lopo, od koder je bil odtujen les. Škoda zanaša okoli 800 evrov.

Včeraj nekaj pred 16. uro so bili policisti obveščeni o roparski tatvini v trgovini na  območju  Bežigrada. Osumljenec je v trgovini v torbo spravil izdelke in nato odšel mimo blagajne brez da bi jih plačal. Varnostnik ga je pozval, naj se  vrne  do  blagajne  in  izdelke  plača pri tem pa se je osumljeni začel upirati  in  je  med  tem tudi izvlekel nož in z njim zagrozil varnostniku, nato  pa s kraja pobegnil. Policisti so ga prijeli v bližini trgovine in mu odvzeli  prostost.  Osumljenec,  ki  je  bil  za podobna kazniva dejanja že večkrat obravnavan bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Včeraj,  7.  aprila, smo že poročali,  da  je  neznanec tekom noči prišel do ograjene  garažne  hiše  v  Novi  Gorici,  kjer je nato vlomil v zaklenjeno garažo  ter  iz  notranjosti odvzel motorno kolo znamke Husqvarna TE 250 in cestno  kolo  znamke  Giant. Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec kraj zapustil  in  omenjeni dvokolesi odpeljal neznano kam. Včeraj ob 13.52 uri pa  so bili policisti  obveščeni,  da se odvzeto motorno in cestno kolo nahajata na makadamskem parkirišču na Prvomajski ulici (v bližini večjega nakupovalnega centra)  v  Novi  Gorici.  Po  zaključenem  postopku sta bili obe dvokolesi vrnjeni  lastniku.  Novogoriški  policisti  nadaljujejo  s  preiskavo  vseh okoliščin  z  namenom  izsleditve  storilca  kaznivega  dejanja  in bodo po zaključku  preiskave  podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Danes,  8.  aprila  okoli   8. ure zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili   o   vlomu  v  eno  od  trgovin  v  Kromberku  pri  Novi  Gorici (Industrijska  cesta). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času od  včerajšnjega  popoldneva  do  prijave kaznivega dejanja policiji vlomil skozi  stranska  drsna vrata v prostore trgovine. Storilec je v notranjosti objekta  nasilno  odprl  blagajno in iz nje ukradel manjšo vsoto  gotovine. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo okoliščin vloma in bodo po zaključku  preiskave  na  podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznani  storilec  je  v  noči  na  7.  4. 2020, ponovno vlomil na ograjeno območje  podjetja v Limbušu. Z dvorišča je vlomil še v skladišče, kjer je v pogon  spravil  viličarja  ter  z  njim iz podjetja odtujil ter neznano kam odpeljal  2  paleti  opažnih  plošč.  Po  dejanju je viličarja parkiral pod nadstrešek in s kraja vloma odšel v neznano. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.

V vasi Neverke je nekdo vlomil v lesen objekt na pašniku. Ukradel je večjo količino alkoholnih pijač in večji žar za peko.

V vasi Škrbina pri Sežani je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je več tehničnih aparatov (sesalec, razvlaževalnik zraka, dva radia, CD predvajalnik in dve stenski sliki).

Zadnje novice

Sorodne vsebine