18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Pazite na pešce na prehodih, zabeležili so tri nesreče na njih!

Včeraj nekaj po 7. uri se je v križišču Černelčeve ceste in Pleteršnikove ulice v Brežicah zgodila prometna nesreča. Po prvih ugotovitvah policistov je 71-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 18-letno peško, ki je prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

Včeraj, nekaj pred 16. uro je na Viču prišlo do podobne prometne nesreče, v kateri voznica osebnega vozila ni upoštevala prednosti  pešcev na prehodu za pešce in trčila v peško, ki je prečkala vozišče. Peška se je  v nesreči lažje poškodovala in je bila odpeljana na UKC Ljubljana. Voznici osebnega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Še ena takšna nesreča je bila zabeležena danes v Mariboru. Policisti še zbirajo obvestila.

V okolici Ilirske Bistrica pa so zabeležili primer voznice, ki je imela pretežko nogo. Ob 18.40 je bila prometna nesreča je 25-letna voznica osebnega avtomobila na cesti Harije-Podgrad Podgradu, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala levo izven vozišča in z vozilom pristala obrnjena na strehi vozila. V nesreči se je lažje poškodovala, sledi ji plačilni nalog.

Policisti pa so preventivno zasegli tudi nekaj vozil. Danes dopoldan so koprski policisti zasegli osebni avto 32-letnemu vozniku, ki ni imel vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. Prav tako so zasegli motorni kolesi dvema šestnajstletnikoma, ki nista imela vozniškega dovoljenja. Za obe motorni kolesi je bil odrejen izredni tehnični pregled.

Zadnje novice

Sorodne vsebine