6.7 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Pazite na osebe z lažno identiteto!

Piše: C. R.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo drzne tatvine na območju Orehka in Drulovke. Trije storilci so se pripeljali pred stanovanjsko hišo. Eden se je lastnikom predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in se izkazal z lažno identifikacijsko kartico.

Lastnico je zvabil za hišo in ji kazal, kje bodo izvedli dela. Dva pa sta medtem pregledala hišo ter odtujila zlatnino in denar. V še enem primeru je dejanje ostalo pri poskusu, saj jim druga občanka ni nasedla. Policisti so izsledili in zasegli njihov osebni avtomobil. Na njem so bile odtujene registrske tablice. Storilci so se razbežali. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in vodijo postopek.

Žrtve so skoraj vedno starejši občani oziroma občanke. Vedno enake so tudi metode storilcev. Izdajajo se za prodajalce, serviserje, ponujajo storitve in blago, sprašujejo za pot, odpadno železo, vodo, zbirajo prispevke za zdravljenje neobstoječih sorodnikov itd. Policija opozarja vse, da jim ne nasedajte, ne spuščajte jih v hiše in stanovanje in nikar ne hodite z njimi stran od objekta. Zapišite si njihove podatke in jih preverite pri uradnem podjetju, do takrat pa jih odslovite. Kradejo predvsem zlatnino in denar. Pazite na svoje premoženje.

V Domžalah je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Fuji in Giant. Skupna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 5000 evrov.

V noči na 22. september je v Žužemberku nekdo vlomil na teraso gostinskega lokala. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Škofjeloški policisti so včeraj zvečer obravnavali požar v kleti stanovanjskega objekta. Okoliščine kažejo na okvaro na peči. Stanovalci so bivališče za čas intervencije preventivno zapustili. Poškodovan ni bil nihče. Nastalo je za nekaj tisoč eurov škode.

V Radovljici sta neznanca domačinom prodajala nože. Previdno pri takih naključnih prodajah, ker gre lahko za blago sumljive kvalitete in izvora. To so tudi trenutki, ko na splošno bodite pozorni na svoje premoženje, ki ga imate s sabo, doma in v vozilu.

Kranjski policisti so obravnavali in pridržali moškega, ki se je pod vplivom alkohola na javnem kraju vedel nedostojno in žaljivo, s kršitvami pa ni prenehal niti med intervencijo policije. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Divjad je bila povožena na brniški cesti in na avtocesti pri priključku Kranj zahod.

Vir: Policijske uprave Ljubljana, Kranj in Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine