-0.2 C
Ljubljana
torek, 30 novembra, 2021

Pazite na goljufije na spletu ob nakupu vozila!

Piše: C. R.

Policisti policijske postaje Medvode so ta mesec, po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi, opravili hišno preiskavo pri 74-letnemu osumljencu, zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem.

Pri preiskavi so našli in zasegli puško z dušilcem in puško manjšega kalibra. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prav tako pa so kriminalisti obravnavali prijavo suma goljufije pri nakupu vozila iz tujine preko spleta. Kupec in domnevni prodajalec sta se za nakup dogovorila po telefonu, plačilo vozila pa je bilo opravljeno preko spleta.

Vozilo naj bi se nahajalo pri trgovcu, vendar je oškodovanec pri dogovarjanju za prevzem ugotovil, da to ne drži. Vse okoliščine kažejo na goljufijo z lažnim prikazovanjem okoliščin. Žrtev je oškodovana za več kot deset tisoč evrov. Kriminalisti o prijavi vodijo postopek.

Bodite previdni pri tovrstnih nakupih, sploh, če:

  • blago preko spleta ponujajo po neprimerno nižji ceni od cene primerljivega blaga na trgu,
  • se plačilo za naročeno/kupljeno blago izvršuje v tujino,
  • finančni transfer poteka po sistemu Western Union, kjer je mogoče skriti identiteto prejemnika denarja,
  • je obvezno zahtevano vnaprejšnje plačilo (nekega odstotka ali delnega zneska), kot razlogi za to pa so običajno navedeni stroški transakcije, administracije ipd.,
  • so okoliščine posla kakorkoli sumljive.

Vir: Policijska uprava Ljubljana in Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine