32.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Pazite, če kdo kar tako vstopi in reče, da išče stranišče

Pazite se predrznih tatov. Tržičan je namreč v svojem stanovanju včeraj okoli 11. ure zalotil neznano žensko, ki se mu je izgovorila, da išče stranišče. Ko ji je že dovolil oditi, je pri pregledu stanovanja ugotovil, da mu je stikala po predalih. Zato je z zamudo dogodek prijavil policiji. Odtujila naj nebi ničesar, gre pa za žensko, ki je stara med 40 in 50 let. Ima kratke temne lase, ki so bili speti v čop, oblečena pa je bila v temno daljšo bundo.

Nedvomno se je ženska v stanovanju zadrževala zaradi izvršitve tatvine, saj so podane točno take okoliščine, v katerih se izvršujejo tovrstna kazniva dejanja iz stanovanj in hiš. V dejanjih gre za to, da storilci vstopajo v odklenjene hiše ali stanovanja, kjer iščejo zlatnino in denar, ko pa so zaloteni, se začnejo izgovarjati in iskati razloge, zakaj so v prostoru, opozarjajo policisti. 

Iščejo WC

Nekatere kar naenkrat tišči na potrebo, drugi so se izgubili, tretji iščejo nasvet itd. Na drug način pa si »teren« za izvršitev drzne tatvine pripravijo s preusmerjanjem pozornosti lastnikov stran od premoženja. Zato pozivamo ljudi, naj zaklepajo objekte tudi ko so doma, nepoznanih ljudi pa naj ne spuščajo v stanovanja, dokler se ne prepričajo o njihovih namenih.  Sumljiva ravnanja naj čim prej in s čim več podatki prijavijo na interventno številko 113.

Tatvin ni malo

V zadnjih nekaj dneh je neznani storilec vstopil v hišo na Poti na Jošta in iz nje odtujil zlatnino. Lastniki so dejanje prijavili včeraj, izvršeno pa naj bi bilo v zadnjem tednu dni.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine