17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Pakistanci bežali pred policijo, beg se je končal s tragedijo

Piše: C. R.

Vsak dan poročamo o številnih policijskih najdbah ilegalnih migrantov. Eden od teh primerov pa se je končal s tragično prometno nesrečo.  

Danes ponoči so namreč policisti PP Brežice med opravljanjem nalog na območju Čateža  ob  Savi  ustavljali  voznika  osebnega avtomobila BMW italijanskih registrskih  oznak. Slednji pa ni upošteval znakov policistov in odbrzel naprej ter zavil na avtocesto proti Ljubljani. Tam je na vso moč pohodil plin in skušal pobegniti policiji. Na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela, pa je voznik zaradi neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad  vozilom in trčil v varovalno ograjo. Za 36-letnega voznika se je trčenje končalo s takojšnjo smrtjo, dva sopotnika pa sta bila poškodovana, od tega eden huje.

Pokazalo pa se je, kaj je bil razlog njihovega bega – vsi trije so bili državljani Pakistana in so po vsej verjetnosti prišli v državo ilegalno, o čemer policija sicer za zdaj ne poroča.

O  prometni  nesreči  so  policisti  obvestili preiskovalno  sodnico  in  okrožnega državnega tožilca, ki sta se udeležila ogleda prometne nesreče. Policisti vse okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vir: Policija

Zadnje novice

Sorodne vsebine