12.9 C
Ljubljana
petek, 22 oktobra, 2021

Padli sta dve mopedistki, pri Izoli pa dvojno trčenje v pnevmatiko na cesti

Zaradi dežja so ceste mokre in spolzke, zato so se tudi varnostne razmere na njih poslabšale. Policisti tako v zadnjih 24 urah beležijo precej prometnih nesreč.

 

Včeraj okoli 17. ure so bili policisti obveščeni, da je na Opekarski cesti v Ljubljani padla voznica mopeda in se pri tem lažje telesno poškodovala. Policisti   so ugotovili, da voznica na mokrem vozišču ni vozila s prilagojeno hitrostjo in ji izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 15.30 je v Rožni dolini   v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega vozila izsilil prednost drugemu vozniku osebnega vozila. V nesreči   je bila lažje poškodovana potnica v vozilu povzročitelja in udeleženec nesreče. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 10. ure je na Zaloški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in peška. Voznik ni omogočil varnega prečkanja peški, ki je prečkala cesto na zaznamovanem prehodu za pešce. V nesreči je bila lažje telesno poškodovana. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Med Nemškim rovtom in Sorico so policisti včeraj opoldan obravnavali padec motoristke, ki je trčila z nasproti vozečim avtomobilom. Poškodovan ni bil nihče. Vremenske razmere so bile slabe, cesta pa je bila zaradi dežja mokra in spolzka, kar so okoliščine, ki predvsem v primeru motoristov zelo zvišujejo tveganje za prometne nesreče in možnost padcev že pri majhnih napakah. Zato udeležbo v prometu v takih razmerah – tudi današnje so zelo slabe – odsvetujemo. Ne rabite biti premočeni in prezebli. Motoristična sezona bo še dolga in še bo čas za užitek.

V Šenčurju je včeraj popoldan voznik osebnega avtomobila med prehitevanjem trčil v osebni avtomobil drugega voznika, ki je po svojem prometnem pasu pripeljal nasproti. Vozili sta čelno trčili. Oba avtomobila sta zaradi poškodb nevozna. Poškodovan ni bil nihče Povzročitelju nesreče je preizkus alkoholiziranosti pokazal pozitiven rezultat (0,79 mg/l), odrejen pa mu je bil tudi strokovni pregled. Policisti prometno nesrečo obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa.

Kombinacija alkohola in »slalom vožnje«, brskanje po telefonu, ukvarjanje z radijem,   pogovarjanje   med vožnjo, prehitra vožnja, prehitevanje in nezbranost, pa še kakšen dejavnik bi se našel, so običajno tiste stvari, ki povzročajo čelne trke in so tudi vsakodnevni spremljevalci marsikaterega voznika. Voznik (še) nima funkcije avtopilota in se mora zato zanašati na svoje zmožnosti. To zavedanje v kombinaciji z defenzivno vožnjo pa pomeni več varnosti in praviloma manj nesreč. Na vozniku je, da ravna pravilno.

Ob 9.56 so primorski policisti dobili obvestilo, da je od krožišča na Belvederju proti izolski obvoznici na cesti pnevmatika osebnega avtomobila. Policisti so obvestili vzdrževalca ceste. Naknadno pa so bili obveščeni, da gre tudi za prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 71-letna voznica avtomobila iz Portoroža vozila po desnem smernem vozišču hitre ceste od Jagodja proti Kopru. Na vozišču se ni mogla izogniti rezervnemu kolesu, ki je odpadlo z za zdaj neznanega vozila. Ko je trčila v to kolo, se je zaradi poškodb ustavila, za njo pa je pripeljal 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel preprečiti trčenja v ustavljeno vozilo. 41-letnik se je pri trčenju lažje poškodoval, sledi pa mu plačilni nalog (neprilagojena hitrost, neuporaba varnostnega pasu).                                                        

Dopoldan sta v Kopru trčila dva tovornjaka. 44-letni voznik tovornega vozila je zaradi neupoštevanja talne signalizacije z zadnjim delom priklopnega vozila podrsal prednji del tovornega vozila, ki ga je vozil 29-letni državljan Poljske. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23. uri je v Piranu zaradi neprilagojene hitrosti (mokro in spolzko cestišče) izgubila kontrolo nad vozilom in padla na desni bok 56-letna voznica mopeda. Pri padcu se je lažje poškodovala. Sledi ji plačilni nalog.

Nesrečo so obravnavali tudi posavski policisti. Okoli  17.30  so  bili  brežiški  policisti  obveščeni o prometni nesreči v Brežicah.  Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 22-letni voznik  osebnega  avtomobila,  ki  je  v  križišču odvzel prednost 62-letni kolesarki.  Kolesarko,  ki  je po trčenju padla in se lažje poškodovala, so oskrbeli  reševalci.  Povzročitelju  nesreče  bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine