9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Padec kolesarjev in motoristov, v Škofji Loki pa kolesar trčil v otroka

Včeraj  popoldan sta okoli 16.30 na avtobusni postaji v Škofji  Loki  ne prehodu za pešce trčila otrok in kolesar, ki je po nesreči na  kraju  ustavil  in  ponudil pomoč. S starši si niso izmenjali podatkov, mati pa je po nesreči otroka odpeljala v zdravstveno ustanovo, kjer so bile ugotovljene  lažje poškodbe. Ker gre za prometno nesrečo, ki jo mora zaradi nastalih  telesnih  poškodb  obravnavati policija, slednja prosi kolesarja, da se zglasi  na  Policijski  postaji  Škofja  Loka,  priče pa za informacije na telefon 113 oziroma 080 1200.

V Žireh so policisti včeraj obravnavali padec motorista, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del avtomobila, ki se je ustavil  pred njim. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Hitrost je v kombinaciji z ostalimi dejavniki vožnje razlog za precejšen delež prometnih nesreč  motoristov,  ki se enako, kot je to pri kolesarjih, odraža tudi kot vožnja na prekratki varnostni razdalji in po napačni strani oziroma v smeri vožnje.  Zato vozite previdno in v okviru omejitev s tako hitrostjo, da ves čas obvladujete vozilo in da se boste lahko normalno ustavili, svetuje policija.

Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali tri padce kolesarjev.  V  dveh  primerih  gre  za  blažja  padca  v naravnem okolju v Kranjski  Gori,  v enem pa za hujši padec in hujše poškodbe. Hujši padec je bil včeraj popoldan obravnavan na območju Belce. Skupina kolesarjev se je s kolesi  preko  sedla  Jepca  spuščala  proti  Belci,  ko je eden od njih na razritem  makadamu  preko  roba  ceste padel v potok in se huje poškodoval. Prvo  pomoč  so  mu  nudili kolegi, prvi klic reševalcem na pomoč pa je bil mogoč  šele  v  dolini,  ker  na  območju nesreče ni signala. S kraja ga je odpeljal helikopter. O nesreči policisti še vodijo postopek.

Zadnje novice

Sorodne vsebine