19 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Padajo kolesarji, pešci – medtem pa na cesti spet maligani!

Včeraj,  okoli 12.40 je 22-letni moški vozil tovorno vozilo znamke Renault, tip  Master Furgon, po Jadranski cesti, iz smeri Ceste proletarskih brigad, v  smeri  proti  Fochovi  ulici, v naselju Maribor. Pred njim je, po desnem  smernem  vozišču  Jadranske ceste, kolesarila 70-letna Mariborčanka, čeprav bi  morala  uporabljati kolesarsko stezo, ki poteka ob desnem robu smernega vozišča. 

 

Voznik  jo je pričel prehitevati, vendar je to počel na prekratki bočni  razdalji,  zaradi  česar  je  z desnim vzvratnim ogledalom tovornega vozila  trčil  vanjo.  Kolesarka je padla po vozišču in se huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Policisti  bodo  kolesarki  izdali plačilni nalog, voznika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj malo pred 19. uro obveščena o padcu kolesarja na cesti Moste – Vodice v bližini poslovne cone Komenda. Po prvih zbranih obvestilih in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je šlo za samoudeležbo kolesarja, ki je v nesreči dobil telesne poškodbe. S kraja je bil odpeljan z reševalnim vozilom, po podatkih policije pa naj bi utrpel hude telesne poškodbe. Po vseh znanih okoliščinah nesreče, bodo policisti zvedli ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 17. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Cesti v Mestni log, v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila, ki je trčil vanjo na prehodu za pešce. Peška je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom, utrpela naj bi lahke telesne poškodbe. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Policija opozarja, da se veliko nesreč še vedno zgodi zaradi uživanja alkoholnih pijač pred vožnjo, pa tudi drog. Dopoldan so primorski policisti v Štorjah ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila z okolice Kopra. Test na mamila je bil pozitiven, strokovni pregled pa je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog. Ob 0.20 pa so policisti v Hrvatinih ustavili voznika osebnega avtomobila, 60-letnega državljana Italije. Preizkus z alkotestom je pokazal 1,02 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje do privedbe na sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine