10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Otroci namesto pokanja petard risali ognjemet

Na koprski policijski upravi so se s ciljem ozaveščanja predvsem mlajše populacije o nevarnostih uporabe pirotehnike in glede na stanje v državi, povezano z epidemijo covida-19, odločili za pripravo natečaja, s katerim so pozvali širšo javnost k risanju risbic pod geslom Bodi zvezda, ne meči petard – letos si ognjemet lahko narišemo!

 

Za sodelovanje pri natečaju priprave risb na temo preprečevanja uporabe in osveščanja o nevarnostih pirotehničnih izdelkov so zaprosili tudi osnovne šole na svojem območju. Pri tem so bili izjemno veseli prispelih risbic otrok. “Verjamemo, da naši najmlajši zelo dobro razumejo škodljivost pokanja, tako za ljudi kot tudi za živali in okolje,” so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Natečaj so zaključili v nedeljo, ko so 30 izžrebanim otrokom poslali tudi simbolična darila. Kot so ob tem spomnili, slovenska policija že vrsto let vodi projekt Bodi zvezda, ne meči petard, ki je namenjen preprečevanju uporabe pirotehnike in ozaveščanju predvsem mlajše populacije o nevarnostih uporabe teh izdelkov.

Obenem so na policiji ponovno pozvali vse, naj ne uporabljajo pirotehnike, in to ne le zato, ker je v trenutnih razmerah prepovedana, temveč predvsem zaradi njene nevarnosti.

Pirotehnike letos sicer ni dovoljeno uporabljati. Prepovedani so tako posest in uporaba petard ter predelava pirotehnike zaradi povečanja učinka kot tudi lastna izdelava in prodaja pirotehnike, obmetavanje živali ali prirejanje ognjemetov.

Za neuporabo pirotehnike bodo hvaležni otroci, starejši, vsi v strnjenih naseljih, vse živali, pa nenazadnje tudi denarnica. Hvaležni pa bodo tudi policisti, gasilci in zdravstveno osebje, ki so že tako obremenjeni z vsemi rednimi nalogami, so še dodali na policiji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine